Berberovićev tim ubjedljivo prvi s gol razlikom - 101:4

Legenda Sarajeva u trenerskoj pustolovini

Berberovićev tim ubjedljivo prvi s gol razlikom - 101:4

Iako je prošlog ljeta odlučio 'dignuti sidro' i napustiti FK Sarajevo, Džemal Berberović ostao je na nogometnim terenima. Doduše, ne u kopačkama, već u trenerci, u želji da svoje ogromno iskustvo koje je stekao u karijeri prenese na one čije vrijeme tek dolazi. 

Berberović se po okončanju 17 godina duge karijere upustio u trenersku pustolovinu i trenutno vodi pionire u Školi fudbala "Asim Ferhatović Hase". Evidentno - vrlo dobro. Uostalom, to potvrđuje i činjenica da se "bordo nade" nakon 22 odigrane utakmice u prvenstvu Kantona Sarajevo nalaze ubjedljivo na prvom mjestu i to sa gol razlikom 101:4. 

"Za svoje igrače imam samo pohvale, jer ne izgubiti nijednu utakmicu i uz to nikako ne remizirati, je velika stvar. Sa maksimalno osvojenih 66 bodova smo prvaci Kantona Sarajeva i sutra nam slijedi razigravanje protiv pionira Akademije Sarajeva, a ko pobijedi ide u završnicu državnog prvenstva", kaže nam Berberović, uz dodatak: 

"U ovoj ekipi koju vodim ima dosta talentovanih igrača i uvjeren sam da će barem četvorica za dvije godine biti u prvom timu Sarajeva", mišljenja je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Trenerski posao je svakako ono u čemu je Berberović pronašao svoj mir. Iskustvo ga je naučilo kako nije dobro preskakati stepenice i ispred njega je još dosta učenja, usavršavanja i skupljanja iskustva. Rezultati koje gradi sa "bordo nadama" su svakako dodatni motiv za budućnost. 

U svojoj igračkoj karijeri Berberović je veliki trag ostavio igrajući za FK Sarajevo. U dresu tima sa Koševa je odigrao 201 utakmicu i osvojio je titulu prvaka BiH, te dva naslova osvajača Kupa, a osim za Sarajevo još je igrao za Bayer Leverkusen, Litex Lovech, Osnabruck, Duisburg, Denizlispor i Kuban Krasnodar. Za "A" selekciju Bosne i Hercegovine je nastupio u ukupno 33 utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi