BiH dobila još jednog protivnika u kvalifikacijama za SP!

Gibraltar u grupi sa Zmajevima

BiH dobila još jednog protivnika u kvalifikacijama za SP!

Nakon odluke da Kosovo i Gibraltar budu 210. i 211. članica FIFA-e, krovna kuća svjetskog fudbala danas je obavijestila javnost da će ove dvije selekcije biti uključene u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Za ljude u Bosni i Hercegovini je najinteresantnije to što će naša selekcija dobiti još jednog protivnika u grupi H, a to će biti Gibraltar. Podsjetimo, u našoj grupi još se nalaze Belgija, Grčka, Estonija i Kipar.

Kada je riječ o Kosovu, ova reprezentacija će zauzeti mjesto u grupi I i igrat će protiv Hrvatske. Ovu grupu sačinjavaju još Island, Ukraina, Turska i Finska.

Vrijedi istaći da reprezentacija Kosova zbog sigurnosnih razloga nije smjela biti smještena u grupe u kojim se nalaze Bosna i Hercegovina i Srbija, a kako su grupe I i H jedine brojale pet timova, ovakav epilog je bio očekivan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi