BiH domaćin kvalifikacionog turnira za juniorsko EP

Mečevi na stadionima Asim Ferhatović Hase i Slavija

BiH domaćin kvalifikacionog turnira za juniorsko EP

A. Haznadarević

Kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo u fudbalu  za igrače do 19 godina igrat će se od 13. do 16. oktobra u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.  Pored selekcije BiH u Osmoj grupi  još će igrati reprezentacije  Slovačke, Norveške i Kazahstana.

Turnir će se igrati na stadionima "Asim Ferhatović-Hase" i SRC "Slavija".

Po dvije najbolje reprezentacije iz 12 grupa, kao i tri najbolje trećeplasirane ekipe nastupit će u elitnom krugu kvalifikacija, koje se igraju u proljeće 2013. godine.   

Selektor U-19 reprezentacije BiH  Toni Karačić za nastup na turniru pozvao je 22 igrača:

Reuf Duraković (Lustenau), Emir Plakalo (Sarajevo), Amar Rahmanović (Novi Pazar), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Ivan Buhać  (Široki Brijeg), Omar Marković (IK Start);  Adin Čiva (Sarajevo), Belmin Vila (Hajduk), Halil Hajtić (Kaiserslautern),  Haris Hajradinović (Olimpic),  Armin Ćerimagić (Gent), Ervin Imamović (Lokomotiv), Adis Omerbašić (Schalke), Nikola Danilović (OFK Beograd),  Fedor Predragović (Borac), Miodrag Jovanović (Podbrezova), Asim Zec (Hradec), Josip Čorluk (Široki Brijeg), Armin Hodžić (Željezničar), Radoš Jotanović (Borac), Armin Alešević (Zurich), Romano Vlaho (Zrinjski).

Okupljanje reprezentacije zakazano za 6. oktobar u  Vogošći. Mladi bh. fudbaleri će trenirati na stadionima u Visokom i Sarajevu (Grbavica).

Raspored utakmica:
11. oktobra: 
Norveška - BiH (stadion "Asim Ferhatović-Hase)
Slovačka - Kazahstan (SRC „Slavija“) 
13. oktobra: 
Slovačka - BIH ("Asim Ferhatović-Hase") 
Kazahstan - Norveška (SRC "Slavija") 
16. oktobra:
BiH - Kazahstan ("Asim Ferhatović-Hase") 
Norvaška - Slovačka (SRC "Slavija")

Sve utakmice će se igrati u 15.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.