BiH nosilac u baražu: Poznati potencijalni protivnici

Sutra službena potvrda

BiH nosilac u baražu: Poznati potencijalni protivnici

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će po treći put igrati baraž, drugi put za plasman na Evropsko prvenstvo.

BiH je slavila večeras u Nikoziji protiv Kipra s 3:2 i zahvaljujući toj pobjedi igrat će dodatne kvalifikacije za plasman na Euro.

Za razliku od prethodna dva učešća u razigravanju, reprezentacija naše zemlje će u baražu biti u ulozi nosioca, s obzirom na najbolji plasman od svih selekcija učesnica. Potencijalni protivnici naše selekcije su Slovenija, Danska, Irska i Norveška.

Među nosiocima se, uz našu reprezentaciju, nalaze Ukrajina, Švedska i Mađarska. Ipak, moguće su i neke izmjene dok UEFA ne odredi zvaničnu rang listu, ali našoj reprezentaciji mjesto nosioca neće izmaći. Iz UEFA-e su najavili da će konačna lista biti zvanično poznata sutra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pred nama je sada žrijeb parova za baraž, a on će se održati 18. oktobra u Nyonu. Prve utakmice igraju se 12., 13. 14. novembra, a revanši su na programu 15./16. i 17. novembra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.