Bordo tim uvjerljiv u Lukavici

Tim s Koševa slavio

Bordo tim uvjerljiv u Lukavici

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva na korak su plasmana u četvrtfinale Kupa BiH. U prvom susretu osmine finala bordo tim je slavio u Lukavici protiv Slavije s 4:1, te ih samo čudo može spriječiti da ostvare plasman dalje.

Odličan meč viđen je u Lukavici, a na kraju su gosti s Koševa zasluženo stigli do pobjede.

Krenuli su odlično. Igrala se druga minuta kada je Leon Benko doveo bordo tim u vodstvo od 1:0, no ni nakon vodećeg gola aktuelni prvak BiH nije stao.

U 14. minuti se ponovo tresla mreža domaćeg golmana Lučića. Ovaj put pogodak je postigao Ševko Okić za sigurnu prednost od 2:0.

Do kraja prvog dijela nekoliko sjajnih šansi na obje strane. Slavija se malo oslobodila pritiska, stvorili su nekoliko šansi, ali je najbolju priliku imalo Sarajevo.

Kadušić je prekrsnim šutem uzdrmao prečku gola domaćeg tima, a na odmor se otišlo vodstvom gostiju do 2:0.

Nakon 10 minuta igre u nastavku bordo tim je došao i do trećeg gola. Leon Benko je ponovo strijelac za uvjerljivih 3:0, da bi u 63. minuti Slavija preko Barića uspjela smanjiti rezultat na 3:1. Ipak, u 89. minuti Krste Velkoski završava priču za konačnih 4:1.

To je bio i konačan rezultat meča, te je Sarajevo jako blizu prolaska dalje.

Kup BiH, osmina finala:

Slavija - Sarajevo 1:4 (Barić 63' / Benko 2', 54', Okić 14', Velkoski 89')

Slavija: Lučić, Ristić, Spalević, Grujičić, Pušara, Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sarajevo: Plakalo, Kadušić, Rustemović, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Bekić, Benko, Barbarić, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.