Bosna Sema prvak Druge lige Centar

Pobijedili Borac Jelah

Bosna Sema prvak Druge lige Centar

M. Šljivak

Fudbaleri Bosna Seme igraće u doigravanju za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH. Pobjedom nad Borcem iz Jelaha od 2:0, ovaj tim je osigurao naslov prvaka Druge lige Centar i sada čeka rivala u doigravanju za ulazak među najbolje ekipe Federacije.

Do 73. minute golova nije bilo, ali je prvi strijelac lige Nihad Mujić pogodio protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su pet minuta prije kraja. Rezervista Alaedin Varatanović je pogodio za pobjedu Bosne i titulu prvaka.

Ostali susretu su donijeli jako efikasan fudbal. Tošk je savladao Krivaju s 4:1, Famos je slavio u Hadžićima kod Radnika s 4:2, dok je Usora pobijedila Mladost s 3:2.

Gostujući trijumf zabilježilo je i Žepče kod Natrona u Maglaju (2:0), dok je Azot na svom terenu pobijedio zenički Rudar s 2:0.

Druga liga Centar, 28. kolo:

Bosna - Borac 2:0

Mladost - Usora 2:3

TOŠK - Krivaja 4:1

Radnik - Famos 2:4

Azot - Rudar 2:0

Natron - Žepče 0:2

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi