Bravo bivši kapitenu! Ne daj na nas!

Nema zezanja sa našim Hrabrim srcem

Bravo bivši kapitenu! Ne daj na nas!

A. Beganović

Izgubili smo od Španije u prijateljskom meču, ali to i nije previše bitno. Fudbal se svakako ne igra radi rezultata već mijenja stari običaj mjerenja falusa, a tu smo Špance  jednostavno razvalili.

Ponovo je naše Hrabro srce, Emir Spahić pokazao da se na Bosanca ne udara. Da će Bosanac vratiti štocem, kao što pravi muškaraci i treba, bez puno pitanja i bez obzira što mu to može donijeti isključenje i možda uskratiti radost pobjede nad velesilom kakva je Španija.

Na oduševljenje nacije, istina mnogo manje nego u prethodnim slučajevima, Spahić je još jednom demonstrirao silu koja tinja u svima nama i uradio ono što bi svako od nas uradio: branio svog druga od protivničkog fudbalera.

Nismo pobijedili, ali Vranješ je odbranjen. Neće tog momka niko više gurkati po terenu. Ako ga ko i mrko pogleda, dobiće šamarčinu i neka to svakome bude jasno! I ne samo njega, ne daj Bože da neko malog Pjanića gurne.

Svaki istinski patriota u dresu BiH će mu se natovariti na kosti, istući ga na terenu, a onda išamarati i njegovog najboljeg druga iz svlačionice čisto preventivno. Pa ko od nas ne bi išaketao bezobraznika koji bi se tako finom dečku drznuo uletiti klizeći?

Dok je Emir Spahić u dresu BiH za nas nema zime. Neće nas niko dirati. Možda nećemo puno ni pobjeđivati, ali šta ima veze. Bitno je da je svima jasno da sa nama nema zezanja.

A ako bi nam, kao što nije, u nekom trenutku slučajno bilo bitnije da pobjeđujemo, nego da im pokažemo da sa nama nema šale, onda bi bilo vrijeme da se konačno povuku neki potezi i pojedincima u reprezentaciji objasni šta u stvari jednu naciju čini velikom u bilo kom pogledu - fudbalskom i moralnom.

Ko će povući poteze, selektor Mehmed Baždarević ili čelnici saveza u ovom trenutku je najmanje bitno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije