"Čestitam porodici Željezničar, a o suđenju neću pričati"

Vlado Jagodić nakon utakmice

"Čestitam porodici Željezničar, a o suđenju neću pričati"

Trener Slobode Vlado Jagodić je nakon poraza od Željezničara čestitao Plavim na pobjedi, te istakao da svojim igračima nema šta zamjeriti.

"Porodici Željezničar čestitam na večerašnjem trudu u svim segmentima. Bilo je lijepo večeras biti učesnik ovoga i na kraju se Želji ostvarilo ono što su željeli, a to je da pobijede. I u najavi utakmice sam rekao da ću čestitati Željezničaru ako nas pobijedi, pa ću to uraditi i sada. Lijepo je igrati u ovakvom ambijentu", rekao je Jagodić, te nastavio:

"Imali smo zamisao u prvom poluvremenu koja nam se razbila kao flaša puna vode u 46. minuti. Ne kažem da bismo pobijedili da nije tog vodećeg gola, ali on je promijenio naše planove. Umjesto da učinimo sve da dođemo do izjednačenja, mi smo brzo primili još dva gola. Ono što je pozitivno to je da smo postigli dva gola u ovakvoj utakmici i u ovakvom ambijentu. Rekao sam igračima da moraju dići glavu, poraz nije smak svijeta. Želimo svima biti krupan zalogaj. Kod rezultata 3:2 imali smo poludrogiranog protivnika, ali ubacivanje Muse je bilo pravi potez. Na kraju mi je žao zbog tog četvrtog gola, moj igrač je ležao teže povrijeđen, fair-play se nije ispoštovao, ali Bože moj".

"Mi ćemo nastojati da se dobro oporavimo od ovog svega večeras i biti spremni za utakmicu koja se igra za četiri dana. Nadam se da ćemo imati povoljniju situaciju sa zdravstvenim stanjem nego večeras, a dobro je što nemamo kartoniranih. Na igrače nisam ljut, više sam ljut na neke druge stvari. Uslijedit će analiza ove utakmice, a ja bih volio da bh. fudbal krene naprijed".

Jagodić nije želio odgovoriti na pitanje vezano za suđenje.

"Za komentarisanje me nemojte pitati, jer ipak želim voditi svoju ekipu u srijedu protiv Sarajeva".

Utakmicu je odlučio trostruki strijelac Ivan Lendrić, o kojem trener Slobode ima izuzetno visoko mišljenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Lendrić je majstor peterca i on postiže golove iz pozicija iz kojih malo igrača zabija. Mojim stoperima ga je zaista bilo teško čuvati. Što se tiče Željezničara, on je s ovakvim načinom rada daleko broj 1 u BiH", zaključio je Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi