Čolaković: U NFSBiH neće ostati ni redari!

Predsjednik Predsjedništva ostao bez posla

Čolaković: U NFSBiH neće ostati ni redari!

Sulejman Čolaković od danas više nije predsjedavajući Predsjedništva Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon odluke UEFA i FIFA o suspenziji, sa radom je DEFINITIVNO prestalo raditi maligno tkivo bh. fudbala, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, na čelu sa ljudima koji su nas gurnuli u provaliju.

Jedan od najviše zaslužnih za kolaps bh. fudbala je Sulejman Čolaković, koji je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako od danas on i mnogi drugi više nemaju posla u N/FSBiH.

"Nije ova odluka o suspenziji ništa novo. Ona je napisana još prije sedam mjeseci, ali nam je FIFA i UEFA dala vremena da pokušamo popraviti stvari u tom periodu, što mi nismo uspjeli. Delegati Skupštine nisu iskoristili šansu", kaže Čolaković u razgovoru za SportSport.ba.

Da li ste vi dobili otkaz?

"Ama jesam, to valjda već znate! Nova metla bolje mete. Niko od admistracije u N/FSBiH neće ostati. Ma neće ostati ni redar! FIFA hoće nove kadrove, nove i bolje ljude", kategoričan je Čolaković.

Pa, kakva je onda budućnost bh. fudbala?

"Sada će se formirati komitet za konsultacije koji će pokušati naći riješenje u naredna dva mjeseca, tako da postoji šansa da klubovi i reprezentacija igraju u evropskim takmičenjima", rekao je, od danas bivši predsjednik Predsjedništva N/FSBiH Sulejman Čolaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.