Devet golova Željezničara

Juniorska Premijer liga, 27. kolo

Devet golova Željezničara

M. Šljivak

Juniori Željezničara pregazili su u 27. kolu Premijer lige BiH kao gosti Mladost iz Velike Obarske s 9:0, te čvrsto drže vrh tabele tri kola prije kraja.

Katastrofu domaćeg tima otvorio je Ajdin Mujagić u 11. minuti susreta za vodstvo od 1:0, da bi tek u finišu prvog dijela Muris Midžić pogađa za rezultat poluvremena od 2:0.

Nastavak donosi još sedam golova u mreži domaćeg tima. Denis Žerić pogađa za 3:0 u 58. minuti, da bi zatim redom pogađali Bašović, Čerkez, Kalajdžić, Hiroš dva puta, da bi pobjedu od 9:0 zaključio Midžić drugim golom danas.

Prvi pratitelji Plavih, Sarajevo i Zrinjski također su slavili pobjede.

Bordo tim je golovima Tarika Handžića s 2:1 savladao Radnik iz Bijeljine, dok je Zrinjski slavio na gostovanju u Travniku s 2:0.

Željezničar je sada pet bodova ispred Sarajeva i Zrinjskog tri kola prije kraja prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Premijer liga, juniori 27. kolo:

Mladost - Željezničar 0:9
Borac - Sloboda 2:3
Velež - Vitez 1:0
Sarajevo - Radnik 2:1
Travnik - Zrinjski 0:2
Čelik - Slavija 4:1
Olimpic - Široki Brijeg 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.