Do kada traje proces licenciranja za UEFA-ina takmičenja?
FOTO: EPA

Bh. klubovi imaju još vremena

Do kada traje proces licenciranja za UEFA-ina takmičenja?

A. Beganović

Iako je do kraja premijerligaške sezone ostalo gotovo pola godine u bosanskohercegovačkim medijima se sve više špekuliše o procesu licenciranja za UEFA-ina klupska takmičenja.

Posljednja dešavanja u redovima aktuelnog lidera Premijer lige, FK Sloboda, povećala su špekulacija o procesu licenciranja klubova za UEFA-ina klupska takmičenja.

Mnogobrojni bh.  mediji, kao i kao i obični ljubitelji fudbala najavu odlaska predsjednika Slobode Azmira Husića povezivali su sa navodnim neispunjavanjem uslova za evropsku licencu, a tim povodom danas su se oglasili i iz tuzlanskog kluba.

"U posljednje dvije godine u klubu se zna ko šta radi i ko odgovara za pojedine segmente rada i djelovanja kluba. Na vrijeme su detektirani svi oni koji ne žele stabilnu Slobodu. Vrijeme kad su ulica i menadžeri vodili klub zaključeno je 06.01.2014. godine na prvom sastanku nove Uprave koja je zacrtala tada ovaj put i način rada u klubu. Zato izjave raznih pojedinaca o Klubu a posebno o licenci su neodgovorne i neutemeljene. Jedina osoba koja je ovlaštena sa strane Kluba a i N/FSBIH potpisom tajnovitosti postupka o licenciranju je direktor kluba Sabahudin Vugdalić koji brine o rokovima i procesu licenciranja i do sada nijedan rok nije probijen, a na vrijeme su informirani odgovorni ljudi u klubu", naveli su iz Slobode.

A, da su u pravu za SportSport.ba su potvrdili iz Komisije iz licenciranja Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji su i potvrdili da promjena termina za proces licenciranja u odnosu na prošlu sezonu nije bilo.

Dakle, za sezonu 2015/2016 klubovi su dokumentaciju za licenciranje u Fudbalski saveez BiH, izuzev dokumentacije za finansijske kriterije trebali dostaviti do 28. februara 2015. godine, a dokumentaciju za licenciranje za finansijske kriterije do 31. marta 2015. godine.

Rokovi u postupku licenciranja za UEFA-inu sezonu 2015/2016

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Dakle, proces licenciranja je veoma zahtjevan posao, kako sa klubove tako i za Komisiju za licenciranje. Proces licenciranja je tajan i nedostupan trećim licima, a kompletan Pravilnik o licenciranje klubova za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjma možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.