Reprepzentativac o kvalifikacijama

Džeko: Ne razmišljam o Slovačkoj, Latvija je dovoljno teška

Naš reprezentativac, Edin Džeko se danas obratio okupljenim novinarima uoči kvalifikacione utakmice sa Latvijom te je istakao kako će on skupa sa svojim saigračima u ovaj duel ući maksimalno ozbiljno.

Džeko se također osvrnuo na sinoćnji duel Latvije i Turske kog je naš protivnik u kvalifikacijama odigrao jako dobro.

"Nisam ni znao da su igrali. Mislim da ne treba da obraćamo pažnju na to. Trebamo se koncentrisati na sebe, najbitnije je da nema povreda. Što se tiče Latvije, znamo da će utakmica biti teška kao i svaka druga tako da ćemo ući maksimalno ozbiljno u utakmicu nezavisno od jučerašnjeg rezultata", rekao je napadač te se osvrnuo na svoju američku turneju.

"Jako sam zadovoljan svojom američkom turnejom. Ubio me jet lag. Iako se radi o prijateljskim utakmicama, Chelsea je jedna respektabilna ekipa. U St. Louisu smo igrali pred punim stadionom, a i u New Yorku je bilo dosta publike", kazao je Džeko te se osvrnuo na Latviju i izostanke u ekipi.

"Svaka utakmica je na svoj način bitna i sada tu Grčku moramo potvrditi Latvijom. Ne razmišljam o Slovačkoj. Latvija će biti dovoljno teška da moramo razmišljati samo o njoj. O Slovačkoj poslije toga. Vidjeli smo šta nam Misimović znači protiv Grčke u Zenici. Sigurno je da će nam nedostajat kao i Ognjen Vranješ. Tu su ostali igrači koji će dobiti šansu koju treba da iskoriste".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.