Džeko proglašen Idolom nacije

Na svečanoj ceremoniji u Domu mladih

Džeko proglašen Idolom nacije

Edin Džeko naslijedio je od Vedada Ibiševića naslov najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u večeras održanom izboru Idol nacije u organizaciji portala SportSport.ba.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade, pred više stotina zvanica, stručni žiri odlučio je da je najbolji fudbaler za 2009. godinu napadač Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Nagradu novom Idolu nacije uručio je Emir Haračić, direktor SportSport.ba.

"Velika mi je čast primiti ovu nagradu, jer svakako nije mala stvar biti najbolji u svojoj domovini. Ova nagrada, koju mi je dodijelio SportSport.ba, predstavlja mi šlag na tortu jedne uspješne godine. Ipak, mislim da Idol nacije nisam samo ja, već svi naši sportisti", rekao je Džeko nakon što mu je uručena nagrada.

Također, proglašeni su pobjednici i u ostalim kategorijama. Tako je za najboljeg igrača Premijer fudbalske Lige BiH proglašen Amer Osmanagić, najbolji bh. trener u protekloj godini je Miroslav Blažević, najbolji trener Premijer lige BiH je strateg Veleža Abdulah Ibraković, najbolji sportski radnik je Zlatan Mijo Jelić, najbolji strani fudbaler Premijer lige je Juan Manuel Varea, najorganizovaniji klub je Široki, najbolji golman Muhamed Alaim, najbolji bh. sudija Rusmir Mrković, najbolji U-21 fudbaler Ermin Zec, najbolji U-19 Haris Seferović, najbolji U-17 fudbaler je Safet Šivšić, najbolji igrač malog fudbala Nijaz Mulahmetović, najbolja fudbalerka Aida Hadžić, dok je nagradu za otkriće godine ponio Miralem Pjanić.

Osim toga, počasna nagrada za nemjerljiv doprinos bh. fudbalu dodijeljena je legendi našeg fudbala Sergeju Barbarezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.