Džindo: Disciplina i rad se pokazuju kao dobitna kombinacija

Trener Radničkog i više nego zadovoljan

Džindo: Disciplina i rad se pokazuju kao dobitna kombinacija

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 7. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojeg se na čelu tabele izdvojio Radnički iz Lukavca.

Pred sami početak sezone malo ko je nakon odigranih sedam kola vidio Radnički na vrhu tabele. Mnogo igrača je napustilo ekipu iz Lukavca, no dolazak trenera Irfana Džinde ispostavio se kao pravi pogodak. Za kratko vrijeme Džindo je sa saradnicima uspio uigrati ekipu, napraviti dobru atmosferu, pa rezultati nisu izostali.

"Nisam očekivao da ćemo nakon sedam kola biti na vrhu tabele. Došao sam u ekipu koja je ostala bez devet igrača, no uspjeli smo dovesti momke koji su željni dokazivanja i ispostavilo se da smo pogodili", za SportSport.ba kaže šef stručnog štaba Radničkog iz Lukavca, Irfan Džindo.

"Dobro smo radili na pripremama, od momaka sam zahtjevao da budu odgovorni u igri, da prilikom protivničkog napada ispunjavaju ono što se dogovorimo u svlačionici. Igramo u sistemu 4-2-3-1 i to se zasad pokazuje uspješno. Momci na treninzima rade dosta dobro, osjeća se jedinstvo u ekipi i zbog toga sam ponosan. Disciplinovani smo, sedam kola je iza nas, a još uvijek niti jedan igrač nema tri žuta ili crveni karton", dodao je Džindo.

Iako se nalaze na vrhu prvoligaške tabele u Radničkom ne razmišljaju o eventualnoj jesenjoj tituli.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ne razmišljamo o tituli, odnosno razmišljamo samo o svakom narednom susretu. Nisu porasli apetiti, kako nama na terenu, tako ni u Upravi kluba, koja nas prati na fenomenalan način. Primanja su redovna i sigurno je da za ovaj dobar rezultat i njima idu velike zasluge", istakao je trener Radničkog, pa je za kraj dodao:

"Liga je dosta ujednačena, mnogo je dobrih ekipa, no mislim da je GOŠK najveći favorit za osvajanje naslova. U Gabeli su iskusni, već su jednom ostvarili plasman u Premijer ligu, a i njihova Uprava radi dobar posao. Ne treba zaboraviti Goražde, čiji trener radi sjajan posao, kao ni Bratstvo. Naravno, mi ćemo svaku ukazanu priliku znati iskoristiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije