Fantastični Plemići održali fudbalsku lekciju Sarajevu

Zrinjski slavio na Koševu

Fantastični Plemići održali fudbalsku lekciju Sarajevu

M. Šljivak

Derbi meč 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su večeras na Koševu Sarajevo i Zrinjski, a na kraju su gosti iz Mostara slavili pobjedu od 1:2.

Zrinjski je odlično otvorio meč i u četvrtoj minuti su stigli do vodstva. Toni Jović krade loptu Marku Mihojeviću, šutirao je, ali njegov udarac brani Bojan Pavlović. Ipak, u nastavku akcije na pravom mjestu se našao Nemanja Biblija, koji pogađa mrežu bivšeg kluba za prednost Plemića od 0:1.

Gosti iz Mostara su dominirali i u ostatku prvog dijela. Toni Jović i Nemanja Bilbija su bili nezaustavljivi, ali je napadačima Plemića nedostajala realizacija.

Bilbija je novu veliku šansu za gol imao u 37. minuti kada je njegov udarac glavom završio pored gola.

Kada su svi očekivali kraj prvog dijela, sudija Dragan Petrović svira penal za Sarajevo. Matija Katanec je srušio Amara Rahmanovića u kaznenom prostoru, Petrović pokazuje na bijelu tačku, a Krste Velkoski pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sarajevo je nešto aktivnije ušlo u nastavak, ali u 57. minuti su doživjeli novi šok. Fantastičnu loptu Ćavara u pogodak Zrinjskog je pretvorio Filipović za vodstvo gostiju iz Mostara od 1:2.

Ponovo je Zrinjski dominirao na terenu. Izabranici Mehmeda Janjoša jednostavno nisu mogli da kreiraju šansu pred golom Plemića, pa su gosti lagano branili svoj gol.

Šansu za igru dobio je i mladi Nedim Hadžić. Međutim, ni on nije uspio ništa ozbiljno da napravi pred golom Zrinjskog, a Sarajevo je najveću šansu za poravnanje imalo preko Velkoskog. Makedonac je u 77. minuti uzdrmao prečku i propala je velika prilika.

Jović je u 77. minuti imao veliku šansu da završi posao u ovom meču. Izašao je sam pred Pavlovića, koji brani njegov udarac i ostavlja nadu za domaći tim.

Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao. Vrijedi izdvojiti još pokušaj Velkoskog sa 30 metara, ali je Zrinjski sačuvao prednost i došao je do pobjede u ovom meču.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Sarajevo - Zrinjski 1:2 (Velkoski 45' / Bilbija 4', Filipović 57')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Novaković, Kuzmanović, Sarić, Rahmanović, Velkoski, Hebibović, Radovac, Mihojević, Bekić, Kadušić.

Zrinjski: Pirić, Barić, Jović, Pezer, Lučić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.






Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi