FK Sarajevo i SFK 2000 potpisali Memorandum o razumijevanju

FK Sarajevo i SFK 2000 potpisali Memorandum o razumijevanju

A. Beganović

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo i Ženski fudbalski klub SFK 2000 potpisali su memorandum o razumijevanju.

Memorandum o razumijevanju između dva bosanskohercegovačka prvaka potpisan je na godinu dana s tim što će isti najvjerovatnije u budućnosti biti produžen. Memorandum su potpisali generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović i sportska direktorica SFK 2000 Samira Hurem.

U Memorandumu o razumijevanju se između ostalog navodi da su dva bosanskoherccegovačka prvaka zainteresovana za uspostavljanje sportske i poslovne saradnje s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata.

U Memorandumu se također navodi da su zainteresirane strane saglasne da SFK 2000 u potpunosti preuzme vizuelni indentitet (grb, boje, dresove) FK Sarajevo, kao i da se na narednoj sjednici Skupštine SFK 2000 naprave sve potrebne izmjene i dopune Statuta SFK 2000 i to posebno u dijelu koji se odnosi na imenovanje članova organa SFK 2000 od strane FK Sarajevo.

Povodom potpisivanja ovog memoranduma SportSport.ba je kontaktirao sportsku direktoricu SFK 2000 Samiru Hurem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"SFK 2000 je 13 godina prvak, odlično kotiramo u evropi i uradili smo sve što smo mogli samostalno napredovati. Međutim ženski fudbal u Evropi tako brzo napreduje da mi to teško možemo pratiti sami, pa smo odlučili surađivati sa klubom koji ima viziju, a Sarajevo to jeste", istakla je Hurem za SportSport.ba, te dodala:

"Oni će nam pružiti šansu da napravimo nešto što samostalno ne bismo mogli postići. Mi smo SFK 2000 Sarajevo, i ostajemo SFK, ali pripadamo bordo porodici i zajedno ćemo raditi na tome da napravimo neki veći iskorak u Evropi. Mi smo potpisali saradnju na godinu dana da vidimo sve kako će to izgledati, ostajemo SFK ali smo u porodici FK Sarajevo. Svakako da ova saradnja može mnogo da nam pomogne u našim ciljevima, jer će uz adekvatnu podršku Sarajeva sve biti mnogo lakše. Mi smo klub s renomeom i u BiH i u Evropi, a sada smo spremni da napravimo stepenicu više".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti