Zoran Miljuš, direktor hotela Vučko:

"Svoj šampionski pohod Sarajevo je započelo ovdje"

Šampioni Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva, pripreme za početka nove sezone nakon prozivke koja je obavljena u našeg glavnom gradu nastavili su na olimpijskoj ljepotici Jahorini.

U prekrasnom ambijentu hotela Vučko, gdje su se pripremali i pred početak prošle sezone, izabranici Dženana Uščuplića krenuli su sa pripremama za evropske utakmice, ali i za odbranu šampionske titule. Prilikom posjete jednom od treninga FK Sarajevo razgovarali smo i sa direktorom hotela Vučko, Zoranom Miljušem.

"Tačno je da je Sarajevo prošle godine krenulo u pohod na šampionsku titulu krenulo baš iz našeg hotela. Ja se jednako tako nadam da će za njih uspješna biti i ove sezona, pogotovo u nastupima koji ih očekuju u Ligi šampiona. Ova naša uspješna saradnja trebala bi se nastaviti i u budućnosti. Mi smo sada u fazi definisanja ugovora koji će donijeti, zasigurno, velike benefite i nama i Sarajevu, ali i članovima loyality cluba FK Sarajevo, gdje ćemo mi za sve članove obezbijediti popuste za korištenje naših usluga. To se odnosi i na sportske kapacitete, ali i isto tako i na smještajne kapacitete našeg hotela", rekao je Zoran Miljuš, direktor hotela Vučko.

Iako hotel Vučko trenutno nema svoj vlastiti fudbalski teren, njegova izgradnja planirana je u skorije vrijeme, baš kao i još neki od sportskih, ali i ugostiteljskih sadržaja.

"U narednom periodu hotel bi trebao da dobije i dobiti že zasigurno fudbalski teren po svim pravilima FIFA-e i on će se koristiti isključivo za pripremu fudbalskih ekipa. Uz to će uslijediti i proširenje ostalih sportskih kapaciteta samog hotela koji će dati pravi izgled ovom zdanju za pripreme sportskih ekipa", istakao je Miljuš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpijska planina Jahorina je atraktivna destinacija i u upravi hotela Vučko svakako da planiraju kako da popune svoje smještajne kapacitete tokom ljeta, a pripreme sportskih ekipa na ovoj ljepotici mogle bi biti rješenje.

"Upravo to je nama cilj i u tu investiciju idemo upravo iz tih razloga smo obavili neke razgovore na diplomatskom nivou, na nivou ambasada, te sa pojedinim ekipa iz Evrope, ali i iz Azije i Afrike. Nadamo se da će to biti uspješno, a imamo potvrde da ćemo pored fudbalskih imati u gostima i rukometne i košarkaške timove, tako da će fokus u budućnosti tokom ljeta biti na pripremama sportskih ekipa kojima možemo pružiti dobar komfor i dobru uslugu", rekao je Miljuš na kraju, te poželio FK Sarajevo dobar rezultat u predstojećim evropskim utakmicama.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti