Gafurović: Nisam osvetoljubljiv, učinit ću sve za pobjedu

Vezista TOŠK-a pred duel sa Rudarom

Gafurović: Nisam osvetoljubljiv, učinit ću sve za pobjedu

S. Mlaćo

Subotnji duel 2. kola Prve lige Federacije BiH između TOŠK-a iz Tešnja i kakanjskog Rudara svakako će biti poseban za iskusnog Zlatana Gafurovića (34). 

Gafurović je dugi niz godina nosio dres Rudara, bio čak i kapiten tima, a zatim se odlučio na odlazak u Hrvatsku, tačnije RNK Zmaj.

Po povratku iz Hrvatske dogovorio je saradnju sa TOŠK-om.

"Zbog reorganizacije lige Zmaj iz Makarske je ispao iz lige i opcija ostanka dole je otpala. TOŠK je bio najbrži i najkonkretniji, tačnije šef struke Igor Remetić s kojim sam jedan period igrao u Rudaru. Brzo smo se dogovorili i tako sam došao u GOŠK, a prvi dojmovi su pozitivni. Klub je solidno organizovan, iako sam mišljenja da smo se mogli još pojačati. Ali šta je tu je", priča Gafurović za SportSport.ba.

U prvom kolu TOŠK je u Bugojnu poražen od Iskre (1:2).

U prvom kolu smo doživjeli neočekivan poraz. Tu utakmicu smo odigrali nekako bojažljivo, dosta igrača je bilo pod dojmom lige, jer se prvi put susreću sa ovi rangom takmičenja, a razlika između prve i druge je ogromna", jasan je iskusni nogometaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Subotnji meč protiv Rudara za njega će biti poseban.

"Svi znaju kako i iz kojih razloga sam napustio Rudar, te koje fudbalske neznalice su najviše kumovale tome. Pronaći će se sami, a već me raja po Kaknju, ali i Tešnju pita da li ću ih pretući, udarati i slične stvari. To je van svake pameti, jer u Rudaru igra dosta mojih dobri prijatelja, a ja nisam osoba osvetoljubljivog karaktera da bih sada radi nekih anonimusa pokazivao neke žestoke ambicije. Igrač sam TOŠK-a i učinit ću sve da pomognem svom timu da savladao Rudar i da obradujemo navijače koji nas uvijek podržavaju", kazao je član NK TOŠK Tešanj Zlatan Gafurović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi