Gobeljić vodi kriminalnu grupu za provođenje svojih namjera

Saopćenje za javnost

Gobeljić vodi kriminalnu grupu za provođenje svojih namjera

M. Šljivak

Na adresu našeg portala dostavljeno je saopćenje za javnost od strane ekipe GOŠK-a iz Gabela, a povod je sramotno suđenje na susretu s Orašjem, koji se igrao prošle subote.

Saopćenje prenosimo u potpunosti:

Povodom skandaloznog suđenja suca Muslić Hermina iz Bihaća koji je svojim nakaradnim  odlukama i verbalnim prijetnjama igračima NK „Gošk“ tokom čitavoga susreta , ne dozvolivši igračima gostiju doslovce „niti preći centar“ dijeleći kartone bez ikakva razloga , samo kako bi ih doveo u podređeni položaj , Upravni odbor NK „Gošk“ od nadležnih institucija NS FBIH zahtjeva slijedeće :

1. Pregled kompletne snimke susreta , te nakon utvrđenih sudačkih odluka , suspendiranje suca Muslića Hermina sa sudačke liste do kraja tekućeg prvenstva.

Sasvim je očigledno da je sudac Muslić manirom „plaćenoga ubojice“ spreman i na gore stvari , provodeći naloge svojih mentora , u prvom redu Gobeljić Hajrudina , predsjednika komisije za suce i suđenje , koji je očigledno formirao „ kriminalnu skupinu“ za provođenje svojih namjera , zloupotrebljavajući i instituciju nogometne organizacije u Bosni i Hercegovini , kao i temeljna načela FIFA pravila .

Obzirom da je, sukladno najavama i prijetnjama od strane lobija iz NS Unsko-sanskog kantona , u ranoj fazi prvenstva počelo sa ostvarivanjem izrečenih prijetnji od nadležnih institucija tražimo slijedeće :

1. Hitno preispitivanje i dogradnju odluke iz propozicija takmičenja prve lige F BIH o nadležnosti  predsjednika Gobeljića i dopredsjednika Dominkovića komisije za suce i suđenje za određivanje sudaca utakmica tekućeg prvenstva jer su do sada pokazali , a posebice ovim susretom, da nisu dostojni povjerenja za taj odgovoran posao , dapače obojica zajedno i sačinjavaju glavne poluge imenovane „kriminalne skupine“ , vješto se sakrivajući iza svojih vjerskih i političkih položaja i utjecaja.

2. Izuzimanje delegiranja sudaca iz Unsko-sanskog kantona na utakmice koje igra NK „Gošk“ u tekućem prvenstvu.

3. Obzirom da se  po funkciji gosp. Gobeljić treba očitovati o izuzeću suca , a da je isti duboko instrumentaliziran u nečasne radnje , dapače isti je glavni nalogodavac, zahtjevamo i od Panela za  za suce i suđenje NS BIH , predsjednika gosp. Banjac Dragana da u ime krovne organizacije , pregledom snimke utakmice utvrdi osnovanost naših zahtjeva .

4. Tražimo od institucija NS BIH preuzimanje odgovornosti za provođenje natjecanja  u njenoj organizaciji.

Javnost i do sada ovu ligu smatra trgovačkom ligom i ukoliko nismo u stanju to iskorijeniti , nemojmo dozvoliti da od nje napravimo i ligu kriminalnih mešetara.

U obrani svojih načelnih stavova , kao i zaštite klupskih interesa , NK „Gošk“ će poduzimati sve korake u pospješivanju regularnosti takmičenja , kao i promicanja načela fer-playa , ali je spreman , u krajnjoj liniji , odustati od neregularnog takmičenja , ako se takvo , na nivou nogometne organizacije bude toleriralo.

Unaprijed se zahvaljujemo i sportski pozdravljamo

NK „GOŠK“ Gabela 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Predsjednik kluba:
Perica Pavlović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.