Goražde i bez Sadikovića u narednu sezonu

Mnogobrojni igrači napustili Goražde

Goražde i bez Sadikovića u narednu sezonu

A. Beganović

S pripremama za narednu sezone počeli su i fudbaleri Goražda, koje s klupe neće predvoditi dosadašnji šef stručnog štaba Denis Sadiković.

Prije nekoliko dana u Goraždu je izvršena prozivka fudbalera istoimenog kluba koji će u narednu sezonu po svemu sudeći ući znantno oslabljen.

Još prije samog kraja protekle sezone redove Goražda napustili su mnogobrojni prvotimci, a tokom ove pauze još nekoliko fudbalera ovog federalnog ligaša promijenilo je sredinu.

Tako će Goražde u narednu sezonu ući sa podmlađenim igračkim kadrom kojeg će uglavnom činiti domaći igrači, a na klupi ovog kluba neće biti ni istaknutog stručnjaka Denisa Sadikovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ekipu Goražda sam preuzeo krajem prošle sezone kada su izgubljeni svi izgledi za plasman u Premijer ligu. Bilo mi je lijepo u Goraždu u kojem ljudi jako vole fudbal. Dogovorili smo se da sezonu okončamo na što bolji način, te da priliku pružimo i domaćim igračima. Mislim da smo uspjeli u tome i da u ovom gradu ima mladih igrača na koje treba obratiti pažnju", istakao je Sadiković za SportSport.ba.

"Na kraju prošle sezone dogovorio sam se sa čelnicima kluba da ćemo nastaviti saradnju, ukoliko se za to budu stekli uslovi. Međutim, očito je da u Goraždu danas pušu neki novi vjertrovi, odnosno da će u narednoj sezoni jedini i osnovni cilj biti ostanak u Prvoj ligi. Ambicije nam se ne poklapaju, a svom nasljedniku na klupi želim mnogo sreće. Ima u Goraždu kvalitetnih mladih igrača, no trebat će im i koje pojačanje. Želim se zahvaliti svim navijačima, a što se tiče nastavka moje trenerske karijere, mislim da ću uskoro preuzeti jedan klub, no ne bih sada o tome dok se pregovori službeno ne okončaju", dodao je Sadiković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.