Gračanica i Bihać iznad svih, Gabela ponovo tužna

Dva stadiona ispunjena

Gračanica i Bihać iznad svih, Gabela ponovo tužna

M. Šljivak

Posjeta na stadionima u 21. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ponovo je bila izuzetno slaba.

Dvije utakmice u kojima su igrali kandidati za ulazak u Premijer ligu BiH Bratstvo, Sloboda i Jednistvo, očekivano su privukla najviše pažnje, te je većina navijača u Prvoj ligi bila na stadionima u Gračanici u Bihaću.

Prema zvaničnim podacima, utakmice drugog razreda bh. fudbala pratilo je 5.800 ljudi, a očekivano je najveća posjeta zabilježena u derbiju kola između Bratstva i Slobode u Gračanici. Na ovom susretu se okupilo 3.000 gledatelja, dok je susret Jedinstva i Radničkog u Bihaću pratilo 2.000 gledatelja.

Ostali susreti nisu privukli puno pažnje. Ponovo je najmanja posjeta zabilježena u Gabeli, gdje je susretu GOŠK-a i Mladosti prisustvovalo jedva 50 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posjeta po stadionima:

Branitelj - Čapljina 150
Orašje - Iskra 150
Rudar - Gradina 300
Podgrmeč - Igman 150
GOŠK - Mladost 50
Bratstvo - Sloboda 3.000
Jedinstvo - Radnički 2.000

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.