Hadžić i Sadiku u konkurenciji za duel s Krupom

Nagradio ih stručni štab

Hadžić i Sadiku u konkurenciji za duel s Krupom

Nedim Hadžić i Rijad Sadiku bit će u kombinacijama za predstojeću ligašku utakmicu između Sarajeva i Krupe.

Stručni štab premijerligaša sa Koševa je za posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Krupe odlučio u ekipu uvrstiti Nedima Hadžića i Rijada Sadikua, koji slove za najtalentovanije igrače u omladinskom pogonu Sarajeva. 

To će za pomenutu dvojicu nogometaša biti i svojevrsna nagrada za ono što su u proteklom periodu pokazali igrajući u svom uzrastu, a ukoliko nastupe, to će im ujedno biti i debi za seniorski tim. 

Hadžić je inače trenutno lider na listi strijelaca juniorske Premijer lige BiH sa 35 postignutih pogodaka. Tuttosport ga je u saradnji sa kolegama iz ostalih renomiranim svjetskih medija uvrstio među stotinu talentovanih igrača koji će se boriti za prestižnu nagradu "Golden Boy", a osim njega, tu su još imena poput Kyliana Mbappea, Gianlugija Donnarumme...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rijad Sadiku, kapiten U-17 reprezentacije BiH je neizostavan član kadetske ekipe Sarajeva, te povremeno nastupa i za juniore. Rođen je 2000. godine i nastupa na poziciji štopera. Rijad je jedini bosanskohercegovački omladinac, koji je nastupao na dva evropska prvenstva, a zahvaljujući svom predanom radu i talentu dobio je poziv prvog tima.

 “Zahvalan sam svima u klubu na ovoj prilici. Uzbuđen sam uoči utakmice i radujem se boravku sa igračima prvog tima, koje svakog vikenda gledam sa tribina stadiona. Nadam se da ću opravdati očekivanja i ispuniti san kojeg dugo čekam, a to je da debitujem u dresu Sarajeva", rekao je Sadiku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi