Helić: Zbog ove bande napustit ću fudbal

Nezadovoljni suđenjem

Helić: Zbog ove bande napustit ću fudbal

Bratstvo iz Gračanice u derbiju 23. kola Prve lige F BiH na svojim Lukama odigralo je bez golova sa Jedinstvom iz Bihaća. Zagriženi ljubitelju fudbala u Gračanici ne sjećaju se utakmice u kojoj je njihov tim na domaćem terenu „nagrađen“ sa 12 žutih i dva crvena kartona.

„Neću govoriti o suđenju, ali ću reći kako smo danas osvojili bod velik kao kuća. Posljednjih 20 minuta igrali smo s dva igrača manje, jer je prethodno isključen Pantić, a zbog povrede igru nije mogao nastaviti Šmigalović. Sudija je i mene udaljio s klupe, a ni sam ne znam koga ću voditi u Čapljinu“, kaže trener Denis Sadiković.

Bratstvo trenutno ima 49 bodova ili tri manje od Slobode, a četiri od Jedinstva.

„I dalje smo u igri za titulu prvaka, ali su nam šanse smanjene. Poslije današnje utakmice jasno je kakvi vjetrovi pušu“, kaže Sadiković.

Predsjednik kluba Nusret Helić nije krio razočarenje zbog današnjih događanja na utakmici sa Jedinstvom.

„Publika je mjerilo svega i dobrog i lošeg. Kada publika ne izađe sat vremena nakon utakmice sa stadiona onda vam je valjda jasno o kakvoj je krađi riječ. Zbog ove bande ja ću napustiti fudbal“, kaže Helić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Od prvog trenutka se moglo vidjeti kakav kriterij ima sudija Zrnić. Dijelio nam je žute kartone kao na traci, a nije sudio očigledan jedanesterac za nas. Mi smo se 23. kola borili časno i pošteno. Žao mi je Slobode, koja je u Gračanici bila fer i korektna i koja je bolja ekipa od Jedinstva. Međutim, jasno je da iza ovakvog suđenja i ovakve krađe neko stoji. Čestitam Slobodi na pobjedi, želim im da se plasiraju u Premijer ligu BiH, jer su oni u ovoj priči pokazali da su časni i pošteni. Mi smo željeli da se borimo na sportskom terenu, ali ovo što se danas dogodilo u Gračanici nije fudbal i ja ovako nešto nisam zapamtio u svom životu“, kaže Nusret Helić.

Bratstvo se neće žaliti NS FBiH, jer od žalbi nema fajde. Ipak, svi oni koji budu gledali video snimak moći će se uvjeriti u događanja na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti