Hrabre bh. nogometašice kapitulirale u samom finišu

Engleska minimalno slavila u Zenici

Hrabre bh. nogometašice kapitulirale u samom finišu

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici minimalno poražena od favorizovane Engleske rezultatom 1:0.

Tribine Trening centra u Zenici bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a utakmici je prisustvovala čak i grupa navijača koja je doputovala iz Engleske.

Reprezentacija Engleske je, očekivano, bila agilniji tim na terenu, a gostujuće nogometašice su u prvom poluvremenu propustile nekoliko prilika za vodstvo, ali je na golu naše selekcije briljirala Almina Hodžić.

I u drugom poluvremenu, slična slika na terenu. Engleska je najbolje prilike imala preko Nobbs i Kirbiy, ali je Hodžićeva spasila svaki pokušaj Engleskinja i zasluženo ponijela epitet igračice utakmice.

Do kraja utakmice, gošće su ipak stigle do pobjede. Igrao se 86. minut kada je Karen Carney slomila otpor naših reprezentativki i pogodila za pobjedu Engleske.

Uprkos porazu, naše nogometašice su u dvije utakmice sa Engleskom pokazale da imaju kvalitet, obzirom da su u oba navrata poražene s minimalnih 1:0. Kada samo pogledamo kakve uslove ima jedna, a kakve druga selekcija, i razliku u podršci koju dobijaju, ne preostaje nam ništa drugo nego da uputimo velike čestitke Samiri Hurem i njenim izabranicama.

Bosna i Hercegovina je ostala na četvrtom mjestu na tabeli grupe 7 sa 6 osvojenih bodova iz isto toliko utakmica, dok je Engleska na prvom mjestu sa 10 bodova iz 4 utakmice.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Engleska 0:1 (Carney 86')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije