Reprezentativke BiH održavaju "Čas tjelesnog odgoja"

Sutra u zeničkim školama

Reprezentativke BiH održavaju "Čas tjelesnog odgoja"

Dino Kurbegović

Reprezentativke nogometne A selekcije Bosne i Hercegovine će u petak, 8. aprila 2016. u 11 sati održati "Čas tjelesnog odgoja" za učenike i učenice osnovnih škola u Zenici.

Ova prilika će biti iskorištena za razgovor o utjecaju nogometa kao timskog sporta na psihofizički razvoj dječaka i djevojčica, te ravnopravnosti u sportu i ženskom fudbalu.

Lokacija "Časa tjelesnog odgoja" je Trening centar Nogometnog saveza BiH na Crkvičkom brdu u Zenici, a očekuje se dolazak oko 500 djevojčica i dječaka.

Sutrašnje dešavanje organizovano je u periodu priprema naše ženske reprezentacije za utakmicu protiv Engleske koja se igra u utorak 12. aprila u Trening centru NSBIH u Zenici.

U proteklom periodu podigla se medijska kampanja kako bi i ženski nogomet dobio više prostora u našoj javnosti. Očekuje se da tribine stadiona u Trening centru protiv selekcije Engleske budu ispunjene, te da će naše igračice odigrati kvalitetno kao što su to uradile u prvoj utakmici, kada su poražene minimalnim rezultatom 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi