Ibišević: Nema potrebe da se brinemo, možemo na EP
Foto: EPA

Napadač bh. reprezentacije za SportSport.ba

Ibišević: Nema potrebe da se brinemo, možemo na EP

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je saznala protivnika u baražu za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Nakon dva ispadanja od Portugala u dodatnim kvalifikacijama Zmajevi će treću sreću tražiti u duelima sa Republikom Irskom. 

Fudbaler čiji su golovi dali doprinos u ključnim pobjedama kojim smo izborili baraž je i Vedad Ibišević. Napadač berlinske Herthe ne slaže se s ocjenama da naš nacionalni tim nije bio miljenik sreće u Nyonu, te vjeruje da možemo apsolvirati posljednju prepreku i izboriti plasman na svoje drugo veliko takmičenje.

"Svaka utakmica u baražu bi bila teška, tako da i ova neće biti jednostavna. Znamo vrlo dobro koliko je Republika Irska kvalitetna, to odlično potvrđuje i njihov posljednji rezultat protiv Njemačke. Međutim, ovo su nove utakmice za obje reprezentacije i mislim da imamo realne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Moramo gledati da u utakmicama koje dolaze budemo pravi i obradujemo mnogobrojne navijače", riječi su Vedada Ibiševića na početku razgovora za SportSport.ba. 

Ibišević ističe da nije imao posebnih želja kada je u pitanju žrijeb u Nyonu. 

"Iskreno, meni je bilo svejedno. Pričalo se o tome kako bi nam Slovenija najviše odgovarala, ali u baražu nema laganih protivnika. To su generalno reprezentacije koje imaju u svojim redovima velike igrače, kao i mi."

Iako je imao priliku igrati protiv Republike Irske, Ibišević nije mnogo upoznat sa karakteristikama otočke zemlje.

"Igrao sam jednom protiv njih, to je bila sasvim druga utakmica u odnosu na ovu koja nam slijedi. Sada su okolnosti drugačije i morat ćemo na terenu dati posljednji atom snage da ostvarimo pozitivan rezultat. Nema potrebe da se pretjerano brinemo. Treba igrati kao i svaki put do sada."

Na kraju razgovora za SportSport.ba Ibišević se osvrnuo na subotu koje se neće rado sjećati. Naime, on je u utakmici protiv Schalkea dobio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisam napravio ništa nepromišljeno, jednostavno sam pogrešno procijenio situaciju. Htio sam prekinuti protivničku kontru koja i nije bila toliko strašna, ali zakasnio sam i to se dešava. Ne znam koliko ću morati izbivati sa terena. Kakva god suspenzija bude, moram je prihvatiti i za to vrijeme se spremati za ostale utakmice", istakao je Ibišević. 

Nadajmo se da će „kralj šesnaesterca“ tradiciju dobrog raspoloženja u  nastaviti i u narednom mjesecu, kada će naša selekcija pokušati ostvariti veliki uspjeh i eliminisati Republiku Irsku iz baraža za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Francuskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.