Imamović: Zajedničkim snagama za još bolju Slobodu

Gradonačelnik Tuzle nije bez razloga bio optimističan

Imamović: Zajedničkim snagama za još bolju Slobodu

A. Beganović

"Optimističan sam i uvjeren sam da ćemo pronaći rješenje. Mnogo toga je urađeno u posljednje vrijeme. Sloboda nikada nije bila na samom vrhu i učinit ćemo sve da tamo ostane. Optimističan sam i po pitanju Azmirovog ostanka", prije nekoliko danas za SportSport.ba je izjavio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

A, da njegov optimizam nije bio neutemeljen govori informacija do koje je SportSport.ba došao kasno sinoć kada nam je prvi čovjek Slobode potvrdio da je postigao dogovor sa gradskim vlastima i gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

"Napravili smo dogovor s gradom što je bio moj jedini cilj i sada otvoreno možemo reći da idemo na titulu", istako je sinoć Husić, koji je i prilikom svog najavljivanja odlaska govorio da je Imamović čovjek koji ima dobre namjere i da za novonastalu situaciju o kojoj je brujala naša zemlja ne snosi odgovornost.

SportSport.ba je kontaktirao i gradonačelnika Tuzle koji je potvrdio da je sinoć konačno postignut dogovor sa Husićem, te da će zajedničkim snagama nastaviti Slobodu dizati na viši nivo.

"U proteklih desetak dana nisam htio mnogo govoriti jer sam naporno radio na rješavanju nastalih problema. Rekao sam vam i prošli put da sam optimističan i da ćemo pronaći rješenje i evo ispostavilo se da sam imao razlog za optimizam", za SportSport.ba je istakao prvi čovjek Tuzle, koji je sasvim sigurno uz Husića i njegove saradnike najzaslužniji za preporod Slobode.

"Cijeli jučerašnji dan smo razgovarali, zadnji sastanci su završeni u večernjim satima i nakon toga je bilo jasno da imamo rješenje. Sloboda je prije dolaska Husića bila na korak do provalije i to što je on uradio neizmjerno cijenim, ali ne samo ja, nego i svi građani i građanke našeg grada. Pitanje Slobode je za Tuzlake i Tuzlanke pitanje samopoštovanja i dužni smo svi da stanemo iza ovog projekta. Grad će pomoći, ali ne samo grad nego i uspješni privatni poduzetnici iz Tuzle s kojima sam obavio "milion" razgovora proteklih dana. Primarni zadatak je riješiti pitanje dugova prema državi, a na ruku nam i to što je prošle godine Parlament Federacije BiH usvojio Zakon o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima", dodao je Imamović.

Husić je tuzlanski klub preuzeo kada je bio na samom dnu, a danas je Sloboda na čelu premijerligaške elite sa realnim izgledima za osvajanje titule.

"Azmir je došao kada smo bili u Prvoj ligi Federacije i tada je naš plan bio uvesti Slobodu u Premijer ligu, te napraviti stabilan klub koji neće strijepiti za ostanak i u sezoni kada dođe do smanjenja broja klubova. Uspjeli smo u tome, a sada je došlo vrijeme i za novi iskorak. Imamo priliku osvojiti neki trofej, igrati u Evropi i moramo je iskoristiti. No, moramo riješiti i dugovanja koja su napravljena prije Husićevog dolaska i to je svakako ključno pitanje", govori Imamović i dodaje:

"Za Slobodu se u Tuzli živi, napravljena je ta sinergija između kluba i navijača, ali ne samo navijača nego svih ljubitelja fudbala, pa i građana i građanki koji nikada nisu bili na utakmici. Zbog toga kažem da je pitanje Slobode pitanje našeg samopoštovanja. Zajedničkim snagama ćemo nastaviti u procesu stvaranja zdravog sportskog kolektiva i naš cilj je da Sloboda svake godine bude u borbi za trofeje".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije