Jagodić: Pozvaću Halilovića bez obzira na sve

Za koga će igrati mladi vezista

Jagodić: Pozvaću Halilovića bez obzira na sve

Mladi vezista zagrebačkog Dinama Alen Halilović dobiće poziv za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba selektor ove reprezentacije Vlado Jagodić.

Međutim, to ne znači da će Halilović poziv i prihvatiti, a osim toga postoje i određene administrativne prepreke da mladi i talentovani veznjak obuče dres Bosne i Hercegovine.

"Mi smo obavili razgovor sa Halilovićem i njegovim ocem, ali mnogi u javnosti ne znaju da to nije tako lako obaviti. Osim Halilovića u medijima se spominju još mnoga druga imena kandidata za reprezentaciju BiH, ali mnogi od njih ne mogu dobiti poziv jer nemaju sređene papire", kaže Jagodić za SportSport.ba.

"Što se tiče Halilovića konkretno, mislim da ga mi moramo pozvati. Napravljen je kontakt s njim i ja ću ga pozvati bez obzira na sve. E, sada je do njega i njegove porodice dalje, odnosno hoće li taj poziv i prihvatiti. Mi smo u petak održali jedan sastanak i donijeli odluku da ga pozovemo u U-21 reprezentaciju BiH. Nema nikakvog razloga da mu ja ne uputim poziv, a do njega je dalje", dodao je Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti