Juniorima Širokog Brijega dupla kruna
Juniorska ekipa Širokog nakon osvajanja Kupa BiH na Pecari

Sjajna sezona omladinaca Širokog

Juniorima Širokog Brijega dupla kruna

Jučer je odigrano posljednje kolo Premijer omladinske lige BiH, a u centru su bili susreti na Otoci gdje su se sastali kadeti i juniori Olimpica i Širokog Brijega.

Kadeti Širokog Brijega bili su vodeća momčad lige do ovog posljednjeg kola sa bodom ispred Kozare, odnosno dva ispred Zrinjskog. Pobjeda je značila i osvajanje naslova, međutim, izabranici  Nike Kovačića poraženi su rezultatom 3:2.

U dosta teškim uvjetima zbog velikih temperatura kadeti Širokog i Olimpica su odigrali dobru utakmicu. Domaći su poveli 1:0 golom Mekića i s tim rezultatom se odlazi na odmor. Na 2:0 povisuje Ljuca, a onda Široki pogocima Petrovića i Šaravanje poravnava na 2:2. Spomenimo i to da je bila i jedna sporna situacija kada rukom u šesnaestercu igra jedan domaći igrač, međutim, sudac se nije oglasio. Do kraja je Olimpic uspio pogoditi preko Ćorovića pa je s ovim rezultatom ekipa Kozare postala kadetski prvak.

Utakmica juniora direktno je odlučivala o prvaku jer su obje ekipe bile poravnate na tablici. Širokobriježanima je u ovom susretu bio dovoljan i neriješen rezultat jer su u prvoj utakmici u Širokom slavili pobjedu nad Olimpicom.

Olimpic je preko Duljevića poveo sa 1:0 u 17.minuti i s ovim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku potpuni preokret Širokobriježana. Prvo već u 48.minuti iz jedanaesterca poravnava Barišić, a isti igrač samo deset minuta kasnije dovodi svoju ekipu u vodstvo i na korak od naslova. Sve dvojbe riješene su u 74.minuti kada Kovačić pogađa za 1:3, a Olimpic je do kraja uspio tek ublažiti poraz pogotkom Džaferovića za konačnih 2:3.

Širokobriježani su od 56.minute igrali i sa igračem manje što dodatno potvrđuje sjajnu sezonu omladinske škole Širokog Brijega na čelu sa Tonijem Karačićem.


FK Olimpic – NK Široki Brijeg 2:3 (1:0)
Stadion: Otoka; Gledatelja: -; Suci: Bjelica, Soknić, Drašković.

1:0 – Duljević (17.min), 1:1 – Barišić (48.min, 11m), 1:2 – Barišić (58.min), 1:3 – kovačić (74.min), 2:3 – Džaferović (81.min);

OLIMPIC: Kofrc, Kačar (Hadžić 50'), Islamagić, Sarvan, Kadrić, Mujezinović (Džaferović 80'), Dučić (Tahmaz 80'), Džafić (Torlak 86'), Duljević, Hadžanović, Buljubašić. Trener: Denis Ćosić.

ŠIROKI: Zovko, Ćuže, Špikić, Kukavica, Marković, Kvesić, Ćorluka, Miličević (Sušić 20'), Karačić (Kovačić 63'), Buhač (Zovko 84'), Barišić (Zeljko 66').Trener: Toni Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.