Kadetkinje BiH savladale ekipu Litvanije
Foto: N/FS BiH

Pobjeda u okviru UEFA razvojnog turnira

Kadetkinje BiH savladale ekipu Litvanije

E. Čaušević

Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Zenici ekipu Litvanije (3:1) u okviru drugog kola UEFA razvojnog turnira.

Naša ekipa bila je mnogo bolja u današnjoj utakmici, te su mlade fudbalerke bh. selekcije zasluženo stigle do trijufma protiv vršnjakinja iz Litvanije.

Ipak, gošće su prve stigle do prednosti kada je u 16. minuti utakmice mrežu Fačić zatresla Kalendauskaite. BiH je do izjednačenja stigla u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena golom Hrelje.

U drugom poluvremenu mnogo bolja igra naše ekipe, a to se isplatilo već u 68. minuti kada je Aldina Hamzić pogodila za 2:1 i preokret BiH. Konačnih 3:1 postavila je Brzović tri minute kasnije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U drugoj utakmici turnira Slovenija je u Vogošći deklasirala Crnu Goru sa 8:0. U trećem, posljednjem, kolu sastaju se BiH - Slovenija i Litvanija - Crna Gora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi