Katanec: Zaslužena pobjeda BiH

"Pokazali su zašto ih cijenim"

Katanec: Zaslužena pobjeda BiH

Selektor Slovenije, Srečko Katanec se sinoć nakon susreta obratio novinarima. Nije bio nezadovoljan, a u svom obraćanju je pohvalio naše momke te je dao svoje viđenje susreta.

"Zaslužena pobjeda BiH. Pokazali su zašto ih cijenim", rekao je Katanec kratko na početku te je dodao:

 

"Znao sam da posao na klupi Slovenije neće biti lak. Moramo biti strpljivi i naporno raditi. Samo u teškim utakmicama, igrači će naučiti kako igrati protiv kvalitetnih nogometaša kojim se ne može dati ni pola metra prostora. Pozitivno je što na okupljanju nije bilo nijednog problema. Na treninzima sa vidio veliku želju da se prihvate moje ideje. Nisam pesimist".

 

Izabranicima Srečka Kataneca ova utakmica je poslužila kao proba za kvalifikacioni susret sa Islandom 22. marta, pa je selektor Slovenije dao svoje viđenje ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Igra Islanda će biti drugačija od igre BiH. Island će igrati više u odbrani tako da ćemo imati manje mogućnosti. Nadam se da će igrači biti bolje pripremljeni što će postići igranjem u svojim klubovima. Očekujem da ključni igrači na čelu sa Birsom imaju više kilometara u nogama i da neće biti umorni nakon pola sata", rekao je Katanec na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.