Klasnić: Nije gotovo, Džeko može presuditi Ircima!

Bivši hrvatski reprezentativac za SportSport.ba

Klasnić: Nije gotovo, Džeko može presuditi Ircima!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na stadionu Bilino polje remizirala sa Republikom Irskom (1:1) u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo. 

Utakmica je završena neriješenim rezultatom koji više odgovara selekciji koju vodi Martin O'Neill, ali učesnika na kontinentalnoj smotri će odlučiti drugi meč koji će biti odigran u Dublinu.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić za SportSport.ba prokomentarisao je šanse Bosne i Hercegovine u uzvratnom meču, a tokom razgovora dodao je kako naš tim na krilima Džeke može u konačnici nokautirati protivnika. 

"Utakmicu nisam imao priliku gledati, ali zanimao me je rezultat. Nije dobro kada se na domaćem terenu primi pogodak, ali ne treba misliti negativno. Slijedi druga utakmica, tako da igrači trebaju biti maksimalno motivisani da daju sve od sebe i naprave dobar rezultat u Dublinu", kazao nam je Klasnić.

Klasnić je za vrijeme svoje karijere imao priliku nastupati u Engleskoj, tačnije u Boltonu, i vrlo dobro je upoznat sa kvalitetama irskih nogometaša.

"Irci imaju specifičan stil igre, nije potpuno engleski. Orijentisani su isključivo na defanzivnu igru, a iz iskustva mogu reći da su njihovi igrači veliki borci. Sigurno će biti uzbudljivo u drugoj utakmici", dodao je Klasnić. 

Fudbaler koji je porijeklom iz BiH u bh. timu ima nekoliko prijatelja. 

"Poznajem Džeku, Spahića i još nekoliko igrača. Također, pratio sam nastupe na Svjetskom prvenstvu i kvalitet je prisutan. Zbog toga i mislim da možete izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, iako ne moram spominjati koliko zajedništvo mora vladati u timu. Mislim da će Ircima presuditi Džeko", poručio je Klasnić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjećamo, Klasnić je tijekom karijere nosio dresove St. Paulija, Werdera, Nantesa, Boltona i Mainza, a u dresu sa državnim grbom upisao je 41 nastup i pritom postigao 12 golova. Nakon karijere uplovio je u menadžerske vode. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.