Kodro: Ne mogu obećati titulu, ali dat ćemo sve od sebe

Sarajevo predstavilo novog šefa stručnog štaba

Kodro: Ne mogu obećati titulu, ali dat ćemo sve od sebe

Fudbalski klub Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa novim šefom stručnog štaba. Danas je bordo tim predstavio Mehu Kodru, proslavljenog bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine. 

Kodro će već sutra imati priliku da se predstavi sarajevskoj publici. Njegova ekipa u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostit će NK Travnik.

"Dosta je Neretve proteklo od našeg posljednjeg druženja. Zahvaljujem se svima na povjerenju koje su mi ukazali. Oni su i prije skoro godinu dana dolazili u San Sebastian, bili korektni, ali nismo uspjeli uspostaviti saradnju," kaže Kodro i dodaje: 

"Sada kada je poziv došao nisam se dvoumio. Mislim da je došao pravi trenutak i zbog toga sam prihvatio ponudu. Kraj sebe imam kvalitetne ljude i uvijek su bili tu na usluzi. Gledao sam ekipu u zadnje vrijeme. Malo više u zadnjih sedam osam dana. Ekipu ne poznajem perfektno, ali odradili smo dva treninga i mislim da imamo veliki potencijal. Ja sam tu da im pomognem da sazriju i da uz njih i mi sazrijemo kao klub. Međutim mi znamo da se to ne ostvaruje riječima nego na terenu," rekao je Kodro. 

"Želimo od igrača izvući više. Moramo stvoriti jaku ekipu, da igrači budu jači nego sada, da klub bude jači nego sada. Ne znam da li možemo osvojiti titulu, ali dat ćemo sve od sebe i to mogu obećati. Doći će jedna osoba u klub, a za ostatak stručnog štaba znat ćemo sva imena nakon sutrašnje utakmice sa Travnikom. Dosta toga sam vidio pozitivnog u Širokom, ali dosta toga se treba i popraviti. Ekipa je malo i u šoku. Desio se jedan period dobrih rezultata, a onda se desio Menhengladbah gdje je rezultat bio previsok i to je ostavilo traga," kaže Kodro. 

"Ja ne sumnjam da ova ekipa ima mnogo više kapaciteta i mogućnosti nego što to priča sada. Meni nije problem sedam bodova zaostatka za Širokim. Ja želim da napravimo ekipu i da znamo šta hoćemo. Mislim da će se tih sedam bodova do kraja istopiti. Mi moramo igrati napadački. Imamo tako kvalitetne igrače da moramo igrati napadački. Moramo dosta toga povezati, a ja se nadam da ćemo gledati jaku, brzu i ekipu sa jakim tranzicijama i čvrstom odbranom," kaže Kodro. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovu sedmicu moramo spasiti pa ćemo konkretnije pričati nakon ovih utakmica. Ima dosta stvari na kojima se treba raditi, ali neke stvari treba i zadržati, nije ova ekipa sve loše radila," rekao je Kodro. 

"Mi u napadu imamo odličnih igrača, odličnih krilnih igrača. Oni moraju vratiti samopouzdanje i kada sve izbalansiramo doći će sve to na svoje mjesto. U poređenju sa prije tri-četiri godine ova liga je sada izvanredna. Vidim da dosta klubova pridaje pažnju infrastrukturi, ima dobrih trenera i mislim da je to dosta bolje nego prije tri godine," kaže Kodro. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.