Kraj divne bajke: Zvjezdan Misimović završio karijeru!

Potvrdio za SportSport.ba

Kraj divne bajke: Zvjezdan Misimović završio karijeru!

Legendarni bh. fudbaler Zvjezdan Misimović  odlučio je zvanično da završi igračku karijeru.

Misimović je za SportSport.ba potvrdio da je raskinuo ugovor sa kineskim drugoligašem Beijing Rehneom i da se više neće baviti fudbalom, makar u onom dijelu u kopačkama na travnatom terenu. 

"Sada ide odmor. Dosta je bilo", kazao nam je Misimović. 

Svoju fudbalsku bajku Misimović je započeo u Bayernu, a najveći trag u karijeri je upravo ostavio u Njemačkoj. Od 2003. do 2011. godine je odigrao 157 bundesligaških utakmica, postigavši pritom 37 golova i 57 asistencija. 

Za reprezentaciju BiH, čiji je dres nosio 10 godina, je odigrao 84 utakmice i postigao 25 golova. Najveći uspjeh je svakako plasman na Mundijal u Brazilu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi