Liga za prvaka i Liga za ostanak najizglednije opcije

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba

Liga za prvaka i Liga za ostanak najizglednije opcije

A. Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine u sezoni 2016/2017 brojat će 12 klubova.

Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jučderašnjoj sjednici je podržala prijedlog Izvršnog odbora FSBiH, tako da će elitni rang od sezone 2016/2017 brojati 12 klubova.

U narednoj sezoni će iz Premijer lige ispasti šest klubova, dok će prvaci Prve Federalne lige i Prve lige Republike Srpske steći pravo nastupa u Ligi 12.

Međutim, još uvijek se ne zna po kojem sistemu će se igrati Liga 12, odnosno odluku o tome nakon konsultacija sa fudbalskim radnicima donijet će Izvršni odbor Fudbalskog saveza naše zemlje.

U opticaju je nekoliko prijedloga, no SportSport.ba saznaje da je najizvjesnija Liga za prvaka i Liga za ostanak koje bi se igrale nakon odigrana 22 kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvih šest klubova bi učestvovalo u Ligi za prvaka, a ostalih šest u Ligi za opstanak s tim da bi se prema našim informacijama bodovi osvojeni u prva 22 kola prenosili u Ligu za prvaka i u Ligu za ostanak.

Tako će svaki klub u sezoni odigrati 32 utakmice (22 u Ligi 12, 10 u Ligi za prvaka ili Ligi za ostanak), a ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu će doći na svoje, odnosno u sezoni će imati priliku gledati recimo četiri vječita ili pak četiri mostarska derbija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.