Matija Katanec na korak od italijanske Spezije

Zrinjski ostaje bez štopera

Matija Katanec na korak od italijanske Spezije

D. Kurbegović

Aktuelni prvak Premijer lige ekipa Zrinjskog  najvjerovatnije će ostati bez pouzdanog stopera i stuba odbrane ekipe iz Mostara.

Sjajni 24-godišnji defanzivac jučer je otputovao u Italiju, gdje će danas biti podvrgnut liječničkim pregledima u ekipi Spezije. 

Sjajne igre ovog igrača u dresu Zrinjskog privukle su pažnju brojnih klubova, tako da ukoliko prođe liječnički pregled Katanec će potpisati ugovor sa Spezijom, za koju odnedavno nastupa i povremeni reprezentativac naše zemlje Zoran Kvržić.

Ukoliko se realizuje transfer, prema pisanju italijanskih medija ekipa Zrinjskog bi inkasirala 200.000 eura za usluge ovog stopera, koji je 2013. godine u Zrinjski kao slobodan igrač došao iz bijeljinskog Radnika.

Katanec je ove sezone u dresu Zrinjskog odigrao 14 utakmica u Premijer ligi, te dva susreta u okviru pretkola Lige prvaka protiv slovenskog Maribora.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.