Medunjanin: Želja mi je bila da se okušam u MLS-u

Bh. fudbaler impresioniran SAD-om

Medunjanin: Želja mi je bila da se okušam u MLS-u

Haris Medunjanin je ove zime ostvario svoj san da zaigra u jednom klubu iz Sjedinjenih Američkih Država. 

Premda se sa odlaskom u MLS ligu povezivao još prije nekoliko godina, do realizacije transfera je došlo ove zime kada mu je Maccabi iz Tel Aviva izašao u susret i dopustio mu da bez obeštećenja pređe u Philadelphiju Union. 

Prve impresije Medunjanina po dolasku u Sjedinjene Američke Države su više nego pozitivne, a tome je govorio na konferenciji za štampu.

"Uvijek sam želio u nekom trenutku karijere zaigrati u Sjedinjenim Američkim Državama. Dodatni plus je bio što je ovdje Earnie Stewart. Prije nego što sam došao razgovarali smo i dao mi je svoje impresije, nakon čega me pozvao da dođem. Odmah sam dobio dobar osjećaj u vezi cijele priče i moj odgovor je bio pozitivan", kazao je Medunjanin i potom nastavio: 

"Uslovi koje imamo u klubu su na nivou velikih evropskih timova. Mislim da ćemo maksimalno spremno dočekati sezonu. Pripremne utakmice dobro dođu da se što bolje uigramo i upoznamo. Iako je još uvijek rano govoriti, sretan sam što sam došao ovdje i vjerujem da naš tim ima veliki potencijal", istakao je bh. reprezentativac. 

Medunjanin je rekao da je o igranju u Sjedinjenim Američkim Državama često razgovarao i sa Vedadom Ibiševićem i Asmirom Begovićem. 

"Sa obojicom sam u odličnim odnosima. Mi smo ranije često razgovarali o Sjedinjenim Američkim Državama i stav je bio pozitivan. Samim tim, ja volim gledati američke sportove. Ljubitelj sam bejzbola, košarke i uvijek sam uživao u vremenu koje sam ovdje proveo sa reprezentacijom", podvukao je. 

Imao je Medunjanin priliku biti i na utakmici Philadelphije 76ersa koji nastupaju u NBA ligi.

"Prije nekoliko dana otišli smo da gledamo Philadelphiju, lijepo iskustvo definitivno. Kada sam bio u Evropi morao sam se buditi u tri ujutro da gledam te utakmice. Gledao sam također i Super Bowl dok sam bio u Holandiji, kao i play-off u NFL-u i NBA." 

Za svoj novi klub Medunjanin je imao priliku debitovati sredinom februara u prijateljskoj utakmici protiv Tampa Baya (1:0). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi