Misimović: Hoenes mi je upropastio transfer u Schalke

Umjesto u Gelsenhirchenu, završio u Istanbulu

Misimović: Hoenes mi je upropastio transfer u Schalke

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i jedan od najvećih fudbalskih znalaca u reprezentaciji naše zemlje govorio je o svojoj karijeri, neostvarenim transferima ali i lošim iskustvima.

Zvjezdan Misimović je u dresu Wolfsburgsa, zajedno sa Edinom Džekom, 2009. godine došao do titule prvaka Njemačke, međutim, igrač koji je svojim asistencijama vodio ovu ekipu do velikih rezultata samo godinu kasnije odlazi u Galatasaray.

Misimović je za Spox otkrio da je u to vrijeme imao nekoliko ponuda, te da je najbliži bio prelasku u Schalke.

"Imao sam kontakte sa Evertonom, Fiorentinom, Atletico Madridom, Galatasarayem i Schalkeom. Direktor Wolfsburga Dieter Hoeness mi je rekao da me neće pustiti dok ne pronađe odgovarajuću zamjenu na mojoj poziciji, pa sam morao malo sačekati. Ostali klubovi, osim Galatasaraya i Schalkea, nisu mogli čekati", rekao je Misimović.

Dodao je bivši reprezentativac naše zemlje i da je već mislio da je dogovor sa Schalkeom postignut, te da je već krenuo na put ka Gelsenkirchenu kada je dobio poziv od Hoenessa.

"Rekao mi je da su se predomislili i da me ne žele pustiti u Schalke i time pojačati direktnog konkurenta. Tada se sve promijenilo i ja sam morao donijeti odluku. Čovjek iz Galtasaraya je već dvije sedmice boravio u Njemačkoj čekajući moju odluku. Brzo smo došli do dogovora i ja sam sa njim krenuo u Istanbul".

U Istanbulu se nije dugo zadržao, iako je bio najavljen kao veliko pojačanje. U Turskoj se nije snašao, a za svoju lošu epizodu u Galatasarayju okrivio je tadašnjeg trenera, legendarnog Rumuna, Georgehea Hagija.

"Trener je bio nekorektan, mnoge stvari mi je poručivao preko trećih osoba ili putem medija, nikada nije imao hrabrosti da mi kaže nešto u lice", dodao je na kraju razgovora Misimović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi