Mladi Zmajevi deklasirali Bjelorusiju

Na Grbavici pala Bjelorusija

Mladi Zmajevi deklasirali Bjelorusiju

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras na Grbavici reprezentaciju Bjelorusije sa 3:0 u susretu 7. kola Grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši reprezentativci su odlično otvorili susret. Sjajna akcija u 3. minuti na žalost nije završila golom jer je Bešić pokušao savladati gostujućeg golmana iz mrtvog ugla, iako je u sredini imao Stevanovića i Bilbiju.

Četiri minute kasnije lijepu priliku iz slobodnog udarca imao je Višća.  Veoma dobro je šutirao fudbaler Istanbula, ali je lopta otišla pored bjeloruskog gola. U 12. minuti Stevanovi je ušao u kazneni prostor nakon što ga je dobro uposlio Višća, ali je mladi fudbaler Vojvodine loše šutirao, te je golman Bjelorusa Šerbakov bez problema odbranio.

Tri minute kasnije tresla se prečka gola Bjelorusije. Benjamin Čolić je šutirao sa 25 metara lopta je pogodila jednog igrača gostiju, te je završila na prečki.

Bjelorusi su se nakon dvadeset minuta igre probudili, te su preko Bage imali odličnu priliku. Izašao je Bjelorus sam pred našeg golmana Bukvića, ali je njegov pokušaj loba završio pored gola.

Novu lijepu priliku je propustio Miroslav Stevanović u 26. minuti. Odlično je centrirao Višća, ali Stevanović glavom sa sedam metara ne uspjeva zabiti.

A onda u 30. minuti najbolja prilika za našu reprezentaciju. Odličnu akciju nije iskoristio Nemanja Bilbija koji sa svega pet metara loptu šalje preko gola.

Bjelorusi su mogli povesti u 35. minuti. Veliku grešku Zahirovića nije iskoristio Baga. Iako je bio jedan na jedan s Bukvićem, golman naše reprezentacije je fantastično reagovao i spasio gol.

Prvo poluvrijeme je okončano s nepopularnih 0:0, iako su obje ekipe imale nekoliko izvanrednih prilika.

Otvorili su naši reprezentativci dobro i drugo poluvrijeme. Imali su dominaciju terenom,a  napadi su se isplatili u 52. minuti. Edin Višća je odlično izveo korner, a na prvoj stativi je sjajno skočio Nemanja Bilbija koji je pogodio za vodstvo izabranika Vlade Jagodića od 1:0.

Pokušao je Bilbije iz slobodnjaka u 55. minuti. Ipak, ovaj put je kapiten mladih Zmajeva loše šutirao, te nije bilo problema za Šerbakova.

Mogli su Bjelorusi do gola u 57. minuti utakmice. Baga je ponovo šutirao prema golu Bukvića, ali je ovaj put glavom šutirao pored gola. Dvije minute kasnije Bešić je imao lijep pokušaj, no bez problema po golmana Bjelorusije.

Veliku priliku imali su naši momci u 74. minuti. Bilbija je ukrao loptu, uposlio stevanovića, a ovaj nije želio biti nesebičan, pa je uputio povratnu loptu za Bilbiju. Međutim, ona pogađa jednog bjeloruskog igrača u petu i Bjelorusi su otklonili opasnost.

Ipak, dvije minute kasnije gol u mreži Bjelorusa. Bešić je šutirao sa dvedesetak metara, Šerbakov je odbranio, lopta se odbila do Stevanovića kojeg ruši Aleksiyan. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a sigurno i precizno pogađa za 2:0.

Konačni 3:0 postavio je Milan Đurić u sudijskoj nadoknadi susreta. Nakon odlične akcije Mešanovića i Stevanovića novopečeni mladi reprezentativac je pogodio za velikih 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.