Mrguda: U Prvoj ligi FBiH ne želimo biti samo prolaznici

Predsjednik NK TOŠK za SportSport.ba

Mrguda: U Prvoj ligi FBiH ne želimo biti samo prolaznici

Samir Mlaćo

Nakon 12 godina nogometaši TOŠK-a iz Tešnja izborili su povratak u Prvu ligu Federacije BiH. 

Tešanjci su bili superiorni u protekloj sezoni Druge lige FBiH grupa Centar, te zasluženo osvojili šampionski pehar.

U Tešnju vlada prava nogometna euforija, a u klubu i nisu mogli poželjeti ništa ljepše za 90 godina postojanja. Osim na terenu, TOŠK ima veoma kvalitetan i ambiciozan kadar u Upravi kluba koje predvodi predsjednik Ajdin Mrguda. Mrguda je za SportSport.ba govorio o ostvarenom uspjehu, ambicijama kluba, planovima za narednu sezonu...

"Nakon 12 godina opet smo u višem rangu i to je svakako veliki uspjeh za klub, ali i grad Tešanj. Napravili smo finansijski izvještaj i nadamo se ukoliko ostvarimo ono što smo zacrtali da nećemo biti samo prolaznici u Prvoj ligi Federacije BiH. Ambicije kluba u novoj sezoni su da budemo tu na nekoj sredini i da i naredne sezone igramo Prvu ligu FBiH", kaže Mrguda.

Tešanjce je do titule predvodi Igor Remetić, sjajni trenerski stručnjak kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru. Nekadašnjem nogometašu Veleža je istekao ugovor sa TOŠK-om, ali Mrguda ističe da će dogovora o produženju saradnje doći vrlo brzo.

"Blizu smo dogovora sa Remetićem i nadam se da tu neće biti nikakvih problema. On će i narednoj sezoni biti trener TOŠK-a, a nama sada treba 4-5 kvalitetnih pojačanja", jasan je prvi čovjek federalnog prvoligaša iz Tešnja.

U Tešnju se priča samo o TOŠK-u i navijači najavljuju sjajnu podršku i u narednoj sezoni. Raduje se duelima sa Jedinstvom, Rudarom, Travnikom, Iskrom, Bratstvom, Slogom...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mislim da su se ljudi poželjeli kvalitetnijih utakmica. Ako pogledamo Prvu ligu Federacije BiH, mislim da će svaka utakmica za nas biti derbi i da će tribine uvijek biti dobro popunjene", dodao je Ajdin Mrguda, predsjednik NK TOŠK Tešanj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti