Pred finale Kupa BiH

Musemić i Zeba: Navijači, podržite nas uprkos nesporazumima

J. Duvnjaković

Danas je u prostorijama FK Sloboda održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloboda i Radnik će odigrati prvi finalni meč, uoči kojeg su govorili trener Tuzlaka Husref Musemić te kapiten Zajko Zeba.

"Mislim da smo imali najteži put do finala, ali to moramo potvrditi i u ove dvije utakmice. Sigurno je da je Radnik kvalitetna ekipa, da žele uzeti trofej. Sloboda ima negativan niz finala, ali se nadam da ćemo mi biti generacija koja će prekinuti to, ući u historiju Slobode i obradovati navijače. Imamo određenih igračkih problema što je sastavni dio ovoga posla, Veselinović i Sarić skupili su po tri kartona, a Mehmedagić je povrijeđen i za njega je sezona završena", rekao je Musemić, te nastavio:

"Radnik već od utakmice sa Širokim priprema i odmara igrače za Slobodu. Očekuje nas zahtjevna utakmica jer Radnik igra čvrsto. Očekuju nas dvije utakmice, a ja se nadam da imamo i snage i kvaliteta da ponovimo utakmicu sa Sarajevom. Pozivam navijače da nas podrže bez obzira na neke nesporazume i da li su se oni riješili ili ne. Mislim da smo ih dosta puta obradovali i mislim da je to predsjednik vrlo dobro objasnio".

"Ljudi moraju shvatiti da su se neke stvari promijenile, kako u igračkom tako i u rezultatskom. Protiv Drine smo pokazali u kom pravcu Sloboda ide, da možemo izgubiti protiv Drine ali isto tako i pobijediti svakoga. Nije uredu da nas na onakav način vrijeđaju, nas i naše porodice, počev od predsjednika, pa do igrača, mislim da to nismo zaslužili. Klub bez navijača je kao čovjek bez duše, poruka predsjednika je bila za one koji su željeli iskoristiti naš loš dan za neke druge stvari", poručio je trener crveno-crnih.

Optimista uoči sutrašnje utakmice je i najbolji igrač Slobode Zajko Zeba. 

"Šef je već dosta toga rekao, ja bih dodao da smo jače utakmice puno bolje igrali, očekujem i sutra dobru igru i novu pobjedu. Biti će teško, Radnik je odmarao ekipu ali to nas ne zanima. Bitno je da damo maksimum i ako budemo na našem nivou neće biti problema", rekao je Zeba, te se osvrnuo na posljednja zbivanja:

"Ne vidim razloga zašto sutra ne bi bilo podrške, ono što sam rekao u svojim izjavama ne odnosi se na iskrene navijače Slobode. Mislim da trebamo tu priču zatvoriti, napuniti stadion i napraviti dobar rezultat kao i do sada. Nama je bilo najteže nakon poraza od Drine".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica Slobode i Radnika igra se sutra na Tušnju s početkom u 20 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi