"Ko pobijedi i Sarajevo i Želju, taj ne može biti loš"

Slavko Petrović cijeni Slobodu

"Ko pobijedi i Sarajevo i Želju, taj ne može biti loš"

Iako fudbaleri Radnika do kraja Premijer lige BiH imaju odigrati još jedno kolo, sva pažnja klupskih struktura i navijača je usmjerena isključivo na dvomeč u finalu Kupa BiH i susrete sa Slobodom.

Trener Slavko Petrović priznaje da je gostovanje u Tuzli prioritet i da su susretu sa Slobodom bile podređene posljednje utakmice koje je Radnik igrao u prvenstvu.

"Logično je da se par igrača moralo odmoriti za našu narednu utakmicu sa Slobodom, jer je to možda najvažnija utakmica u historiji kluba. Mi se uveliko spremamo za utakmicu sa Slobodom, ona nam je najbitnija i na njoj ćemo pokušati da damo sve što možemo kako bismo napravili još jedno iznenađenje", rekao je trener Slavko Petrović, koji je potom dodao:

"Sloboda je za mene blagi favorit, to je pokazala na utakmici sa Sarajevom koje je pobijedila sa 4-0. Podsjećam da je Sloboda iz Kupa prethodno eliminasala Željezničar i Sarajevo, a to slaba ekipa ne bi mogla učiniti. Naš protivnik je u suštini u čitavoj sezoni odigrao loše samo protiv Drine, dok je u svim ostalim utakmicama pokazivao izuzetan kvalitet. Moje mišljenje je da će momci ući osvježeni u utakmicu, da će moći dobro parirati protivniku. Idealan rezultat za nas u prvoj utakmici finala bi bio 1:1 i mišljenja sam bi nam taj skor dao veliku nadu u drugoj utakmici".

Treneru Petroviću će na raspolaganju za prvu utakmicu finala biti oporavljeni kapiten Stanko Ostojić, dok stručni štab Plavih definitivno ne može računati na usluge Nenada Srećkovića do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pored Srećkovića u konkurenciji za tim za meč sa Slobodom nisu ni Joco Stokić i Dejan Janković, jer su u ovom takmičenju već nastupali za druge klubove.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi