Neočekivan poraz Sarajeva, Sloboda slavila u Mostaru

2. kolo Omladinske Premijer lige za juniore

Neočekivan poraz Sarajeva, Sloboda slavila u Mostaru

S. Mlaćo

Jučer i danas odigrane su utakmice 2. kola Omladinske Premijer lige BiH za juniore.

Radnik iz Bijeljine u sjajnom meču savladao je Sarajevo rezultatom 4:3. Bordo nade su povele u 32. minuti kada je pogodio Imad Rondić, da bi Radnik od 34. do 48. minute postigao tri pogotka. Strijelci su bili dva puta Vladimir Bradonjić, te jednom Nikola Gospavić. Sarajevo je smanjilo na 3:2 u 63. minuti drugim pogotkom Rondića, ali nedugo zatim na 4:2 povisuje Nikola Vrućinić. Konačnih 4:3 postavio je u 87. minuti Alen Mustafić.

Željezničar je još jučer savladao Mladost Doboj Kakanj 4:2, dok je Sloboda slavila protiv Veleža u Mostaru 2:1. Strijelci za Tuzlake bili su Alen Kurtalić i Saša Maksimović, da bi konačnih 2:1 autogolom postavio Alen Kurtalić.

Borac je pogotkom Srđana Eskića u 85. minuti savladao Zrinjski 1:0, a Krupa je u Vitezu upisala pobjedu nad istoimenim timom 2:0. Strijelci za Krupu bili su Nikola Ševarika i Dragan Domuzin.

Zvijezda 09 je deklasirala u Etno selo Stanišići NK Čelik 4:0. Strijelci su bili dva puta Luka Asentić, te po jednom Sergej Dojčinović i Vladan Mandić.

Posve očekivano Široki je nadigrao GOŠK 7:0. Gosti su se držali do 40. minute, a onda doživjeli pravi brodolom. Pogađali su dva puta Luka Knežević, te po jednom Slaven Dumančić, Josip Bešlić, Roberto Ćosić, Roko Kosir i Kristijan Medić.

Nakon dva odigrana kola šest bodova imaju Željezničar, Krupa i Radnik, dok su Mladost i  Velež dva tima bez bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi