Nova pobjeda Zvijezde, Metalleghe uvjerljiv protiv TOŠK-a

Prva liga FBiH

Nova pobjeda Zvijezde, Metalleghe uvjerljiv protiv TOŠK-a

E. Škorić

Zvijezda i Metalleghe danas su upisali domaće pobjede u mečevima sedmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Zvijezda je nakon poraza na Otoci od Olimpika, ugostila Bratstvo i ponovo se vratila na pobjedničke staze. Crveno-bijeli su u Gradačcu u potpunosti nadigrali goste iz Gračanice.

Samo što je počela utakmica, Zvijezda je povela golom Ćivića, koji je svojim udarcem iznenadio Divkovića, kome je zasmetao živi zid.

Do kraja prvog dijela Zvijezda je imala nekoliko vrhunskih šansi, ali Gračanlije su uspjele da sa "samo" jednim golom u mreži odu na odmor. 

I u nastavku ista situacija, Zvijezda dominira, igra lijepo, Bratstvo pokušava na kontre, ali je ostalo 1:0 i crveno-bijeli ostaju na prvom mjestu. 

Uvjerljiva je bila i ekipa Metalleghea, koja je na Mračaju stigla do prve ovosezonske pobjede i to sa uvjerljivim rezultatom 4:1 protiv nemoćnog TOŠK-a iz Tešnja.

Poveli su domaći preko Fejzića u sedmoj minuti, a ubrzo je Handžić na ubačaj Kovača povisio na 2:0. 

Izabranici Denisa Sadikovića tu su doslovno razbijeni, a trijumf je Jajčanima ovjerio Pljevljak golom u nastavku. U završnici meča Kršić je smanjio na 3:1, da bi već u sljedećem napadu Fejzić pogodio za konačnih 4:1.

U Čapljini je duel istoimene domaće ekipe i Bosne završen rezultatom 1:1. Vodeći gol za Bosnu postigao je Dino Dizdarević u 67. minuti, dok je Leko  s penala postavio konačnih 1:1.  

Slaven je ostvario veliku pobjedu u Kaknju, a junak gostiju iz Živinica bio je Salihović, koji je u finišu zatresao mrežu domaće ekipe i donio slavlje svom timu. Slavenu je ovo bila treća vezana pobjeda, dok je Rudar upisao drugi uzastopni poraz.

Zvijezda - Bratstvo 1:0

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Delić, Cvijanović, Brčkalić, Kokot, Čivić, Đekić, Kapetan, Hevešević, Milanović. 

NK Bratstvo: Divković, Alihodžić, Salkić, Poturalić, Hasić, Karađuz, Šuša, Mujkić, Ćosić, Ikanović.

Metalleghe - TOŠK 4:1

NK Metalleghe BSI: Ramić, Radulović, Pljevljak, Smajić, Tankuljić, Alispahić, Handžić, Kovač, Kukavica, Fejzić, Hreljić. 

NK TOŠK: Strika, Bijedić, Navrboc, Hodžić, Kurdić, Kršić, Maglić, Gafurović, Lukomirak, Hankić, Skulić.

Čapljina - Bosna 1:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Čapljina: Buntić, Šetka, Popović, Leko, Pervan, Sušac, Zubac, Buhač, Haračić, Dučić, Isić. 

NK Bosna: Bekan, Goralija, Ćubara, Hodžić, Hrelja, Mujić, Cana, Rizvanović, Sadiković, Šero, Čulov.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti