Pavić: Pobjedom zaokružiti sjajnu polusezonu

Trener Čelika uoči Željezničara

Pavić: Pobjedom zaokružiti sjajnu polusezonu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjem kolu Premijer lige na stadionu Bilino polje dočekuju Željezničar. 

Biće to duel starih i ljutih rivala, a očekuje se sjajan nogomet budući da su domaći u nizu od devet utakmica bez poraza, dok gosti imaju nevjerovatnih 17 utakmica u kojima nisu poraženi.

Kako je došao na kormilo Zeničana tako su i crno-crveni doživjeli rezultatski procvat, Boris Pavić zajedno sa svojim pomoćnicima sjajno vodi ekipu u proljetnom dijelu, te su uz Sarajevo i Željezničar najuspješnija ekipa u drugom dijelu sezone. 

Zeničani žele nastaviti sa dobrim rezultatima, te jubilarnu 10 utakmicu završiti bez poraza što bi sigurno bio sjajan rezultat. Šef stručnog štaba Boris Pavić pripremio je ekipu za derbi protiv ekipe s Grbavice, iako ima velikih problema sa igračkim kadrom.

"Imamo dosta izostanaka i žao mi je što nećemo kompletni dočekati tako kvalitetnog protivnika, koji ima odličan stručni štab,prave igrače i kontinuitet pozitivnih rezultata tako da ih maksimalno respektujemo i cijenimo. Mi bez obzira na sve probleme ne tražimo alibi, sigurno da je to posebna utakmica za naš klub i mi smo na Bilinom polju kada smo pravi favoriti protiv svake ekipe. Želimo sezonu završiti sa stilom i zaokružiti sjajne rezultate u proljetnom dijelu prvenstva", nada se Pavić.

Biće određenih promjena u sastavu, ali vjeruje da opet može sastaviti kvalitetnu ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo velike probleme sa sastavom posebno se to odnosi na pozicije prema naprijed, Vernes Selimović i Anel Dedić izostaju zbog crvenih kartona, dok je Alen Dedić u Njemačkoj, sjajni Marin Popović ima temperaturu već dva dana tako da nam sve to stvara probleme u pripremi utakmice. Vjerujem da ćemo naći 14 spremnih momaka, koji će u subotu ginuti i dati sve za pobjedu. Zajedništvo je najbitnije u nogometu, koga nema bez njega se može i mora. Naš junior Anes Duraković će sigurno biti na klupi, a razmišljam i o kadetu Amiru Mašiću, velikoj nadi našeg nogometa. Za kraj sezone želja nam je srušiti još jednog velikog protivnika i pokazati da smo na pravom putu, te da ovom klubu samo malo treba da bude u vrhu Premijer lige", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Mogući sastav Čelika: Adilović, Kojić, Gojković (Kazazić), Jusić, Bureković, Pezer, Bajraktarević, Hećo, Simić, Popović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.