Trener Radnika nakon slavlja na Grbavici

Petrović: Iznenadile su me odluke Odovića

T. Hebib

Slavko Petrović, trener Radnika iz Bijeljine, itekako je sretan poslije osvojena tri boda na Grbavici.

Radnik je u drugom kolu slavio protiv Željezničara na Grbavici, iako su Bijeljinci gubili 1:0 do 83. minute.

“Čestitam Želji na velikom uspjehu u Evropi i od srca im želim prolaz u naredni krug”, kazao je Petrović, a onda se osvrnuo na današnji meč.

“Mislio sam da će Odović na više pozicija staviti svježije igrače i prvu postavu sačuvati za utakmicu protiv Standarda. Bio sam iznenađen da je toliko prvotimaca počelo utakmicu. Bilo je nama jasno da jedan Željo, koji je odigrao tri utakmice u osam dana, jednostavno neće moći da izdrži 90 minuta ako bude zapeo”.

“Naš cilj je bio ući u malo veći ritam u prvom dijelu. Imali smo jednu idealnu priliku od Seratlića. Protivnik je imao fudbalski svoju liniju igre, imali su i oni jednu šansu. U drugom dijelu rekao sam igračima da će sljedećih 15 minuta odlučiti pobjednika, ali smo primili gol u 12. minuti”, dodao je trener Radnika.

“Moja ekipa je jedna od najspremnijih u ligi. Nije slučajno što smo postigli dva gola u zadnjim minutama. Mislim da smo za nijansu bili bolji i da smo zasluženo slavili protiv Željezničara”, ističe Petrović.

“Plan Radnika je samo da se dokopa 10. mjesta. Šest ekipa ispada, ovo je jedna od najluđih sezona. Šest bodova je super, ali nas to ne zavarava. Sigurno da će i nama doći kriza, ali nadam se da ćemo na kraju sezone izboriti opstanak”, za kraj je rekao Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.