Počela ugradnja travnate površine na Bilino polje

Počela ugradnja travnate površine na Bilino polje

Danas poslijepodne na stadionu Bilino polje počela je ugradnja prvih od ukupno 10.000 kvadratnih metara nove travnate površine.

Kako je potvrdio Husein Hinović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici, trava je specijalnim kamionima dopremljena iz Beča.

„Vjerujemo da će do petka navečer biti završeno postavljanje kompletne travnate površine“, rekao je Hinović.

Proteklih skoro dva mjeseca vršeni su radovi na rekonstrukciji draneže i ugradnji grijača. Predstavnici Općine Zenica koja je investitor projekta rekonstrukcije travnjaka Bilinog polja uvjereni su kako će „umiveni“ zenički stadion biti optimalno spreman do 11. septembra kada je na programu kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu između reprezentacija BiH i Latvije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.