Počivajte u miru, hrabri Krajišnici...

Ispratili BiH na SP, pa izgubili živote

Počivajte u miru, hrabri Krajišnici...

Edmir Škorić

Petnaesti oktobar 2013. godine pamtit ćemo do kraja života zbog plasmana bh. reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, ali porodice navijača koji su poginuli po povratku iz Kaunasa sigurno ne žele da se prisjećaju tog dana.

Nikada ne znate što vas čeka i što donosi novi dan. Ma koliko god bili sretni zbog povijesnog rezultata i plasmana naše nogometne reprezentacije na Mundijal u Brazil, osjećamo veliku tugu i prazninu zbog smrti naših mladih sunarodnjaka i navijača naše reprezentacije.


Trojica mladića poginuli su u saobraćajnoj nesreći u Lomži, gradu koji je udaljen 150 kilometara od Varšave (Poljska). Teška saobraćajna nesreća dogodila se rano jutros kada su se bh. navijači vraćali iz Litvanije.

Riječ je o momcima iz Krajine, a jedini preživjeli je Adis Ćoralić, koga je danas posjetio novinar agencije Anadolija.

"Krenuli smo iz Kaunasa oko 23:30 sati, jer smo čekali da se malo raziđe gužva nakon utakmice. Ja sam spavao u autu i ničega se ne sjećam. Tek kad sam došao u bolnicu, rekli su mi šta se dogodilo“, rekao je Ćoralić u razgovoru s ekipom Anadolije.

Ono što je javnost u BiH uzrmalo je klip kojeg je objavio naš portal u utorak, a na kojem su mladići govorili o utakmici s Litvanijom. Razgovor s našim novinarom odvijao se u dobrom raspoloženju na dan utakmice i niko nije mogao naslutiti da će se dogoditi ono što se dogodilo.

Hasib Mahmić, vođa navijača Ljuti Krajišnici, kao da je predosjetio što bi se moglo dogoditi. 

"Nadam se da neće biti puno alkohola za ovaj dan i voli obih da se svi u miru i veselju vratimo u Bosnu živi i zdravi i da ne bude saobraćajki jer je danas dosta bilo saobraćajki na cestama. Jedino što želimo je da se navijači vrate sretno u miru i rahatluku i da ovaj Bajram proslave s najboljim poklonom", rekao je rahmetli Hasib u utorak popodne.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Teško je povjerovati da našeg sagovornika, kao niti njegovih dvojice prijatelja više nema. Samo dragi Bog zna kako se osjećaju porodica i prijatelji stradalih mladića.  Naša redakcija ovom prilikom želi da izrazi sućut porodici i prijateljima stradalih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.