Postavljena trava na Bilinom Polju

Završena rekonstrukcija terena

Postavljena trava na Bilinom Polju

A. Haznadarević

Danas je na stadionu Bilino Polje završena i posljednja faza rekonstrukcije terena, prilikom koje je zenički stadion dobio najmoderniju drenažu, grijanje terena, te kvalitetan travnjak uvezen iz Austrije.

U sklopu posljednje faze radova, postavljena je trava, a ono što slijedi kao zavšnica je njega trave, koja bi trebala biti završena do 1. septembra, kada će stadion biti predan Fudbalskom savezu za odigravanje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u kojoj dočekuje selekciju Latvije.

Ujedno sa ovim susretom, naša državna selekcija će otvoriti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se igrati u Brazilu.

Finalne poslove u dotjerivanju i njezi travnjaka vršit će zenička firma Alba, a zbog nedostatka vremena, nakon odigravanja utakmice, planirano je i instaliranje novog razglasnog sistema, te video nadzora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.