Predsjednik Čelika delegat na utakmici 1. lige FBiH

Samo u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Čelika delegat na utakmici 1. lige FBiH

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik prije nešto više od mjesec dana dobio je novi Upravni odbor izglasan po novom Statutu po principu jedan član-jedan glas. Jedini kandidat za predsjednika bio je Jasmin Memišević iz Breze, koji je jednoglasno izabran za novog predsjednika Zeničana i dobio je mandat na dvije godine.

Ovaj bivši nogometaš Čelika, Sarajeva i Željezničara prihvatio se nezahvalnog posla da zajedno sa svojim saradnicima pokuša podići klub na zdrave noge. Navijači od Memiševića očekuju da klub vrati u transparentno poslovanje, a vrijeme će pokazati hoće li u tome uspjeti. Zanimljivo je da trenutni Upravni odbor broji samo tri člana, od kojih nijedan nije iz Zenice, što se dešava po prvi puta u historiji kluba.

Jasmin Memišević, Miralem Nalić i Amir Merdžić trenutno rukovode klubom, dok se povukao Benjamin Terzić zbog privatnih problema, dok Vitomir Paškalj nikada nije ni htio da bude član Upravnog odbora iako su ga na taj spisak stavili bez njegovog odobrenja.

Memišević bez sumnje ima mnogo posla, a očito je da sam sve ne može stići. Iako zaposlen u Rudniku Breza, svakodnevno je na Bilinom Polju gdje pokušava sve učiniti da klub normalno funkcioniše. 

Nesvakidašnja je stvar, koja je vjerovanto prisutna samo u našem nogometu, da je predsjednik jednog kluba iz BiH ujedno i delegat na utakmicama u našoj državi. Jasmin Memišević, kao prvi čovjek jednog od najvećih klubova u BiH, je proteklih sezona bio delegat na Drugoj ligi-Centar a od ove je unaprijeđen, tako da je postao delegat 1. lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zenički Čelik u petak igra utakmicu 3. kola na Pecari protiv Širokog Brijega, a sreća za predsjednika kluba jeste da će moći da prisustvuje ovoj utakmici jer utakmica 1. lige FBiH između Sloge Simin Han i Metalleghea je na programu u nedjelju.

Zaista je nevjerovatno da predsjednik jednog kluba bude delegat na utakmici, ali u našoj zemlji i nogometu očito ništa ne treba da iznenađuje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi